Sastojci:
Fil:
Glazura od čokolade:
Način pripreme:
Umutiti jaja sa šećerom, dodati ulje, mlijeko i na kraju brašno sa praškom za pecivo. Tepsiju od prilike 20x3o nanazati maslacem, posuti brašnom i sasuti pola smjese, staviti na 170 stepeni desetak minuta u rernu. Dok se kora peče pripremiti fil.
Staviti mlijeko i šecer da kuha a predhodno od mlijeka malo odvojiti u u njemu razmutiti brašno. Kad se mlijeko zagrije dodati brašno i kokos brašno i kad se progušča premazati preko kore i opet vratiti u rernu na desetak minuta. Nakon toga izaditi iz rerne i preko preliti drugi dio mase za biskvit u koju ste predhodno dodali kakao. Peći jos 10-15 minuta.
Kad izvadite kolač i malo prohladite preko njega preliti glazuru koju ste napravili tako što ste na pari otopili vrhnje za kuhanje i čokoladu. Korišten recept sa bloga Za prste polizat.
Staviti mlijeko i šecer da kuha a predhodno od mlijeka malo odvojiti u u njemu razmutiti brašno. Kad se mlijeko zagrije dodati brašno i kokos brašno i kad se progušča premazati preko kore i opet vratiti u rernu na desetak minuta. Nakon toga izaditi iz rerne i preko preliti drugi dio mase za biskvit u koju ste predhodno dodali kakao. Peći jos 10-15 minuta.
Kad izvadite kolač i malo prohladite preko njega preliti glazuru koju ste napravili tako što ste na pari otopili vrhnje za kuhanje i čokoladu. Korišten recept sa bloga Za prste polizat.
Prijatno!
0 komentari:
Objavi komentar