Sastojci i priprema:
Napravila sam svoju verziju snickers torte, pa pogledajte, izgleda dobro i ukusna je.
Biskvit:
Karamel:
Grilijaž:
Krema:
Bijela krema:
Glazura:
Način pripreme:
Odmah da napomenem da sam koristila slani kikiriki s tim što sam ga samo očistila od soli u čistoj kuhinjskoj krpi.
Koristite kalup za tortu br.28
Biskvit:
Umutiti bjelanjke, dodavati po malo šećer i mutiti, zatim dodati mljeveni kikiriki,brašno sa praškom za pecivo. Biskvit peći oko 3o minuta na 180 stepeni.
Na koru prvo stavite pripremljeni karamel.
Karamel:
180 grama šećera otopiti u karamel, dodati na to blago zagrijano slatko vrhnje i masalac. Kad se karamel sjedini nakon par minuta možete ga nanjeti na biskvit.
Preko karamela stavite kikiriki koji ste pripremili tako da ste otopili 9 kašika šećera u karamel, dodate kikiriki, malo propržite, istresete ga na tanjur koji malo polijete vodom. Kad se kikiriki ohladi istucite ga da ostane malo krupniji.
Fil:
Umutite žumanjke i jaje sa šećerom. Malo fil zagrijete i u njega dodate čokoladu. Kad se čokolada otopi i sjedini u kremu ostavite kremu da se ohladi i sastavite je sa umućenim maslacem. Kremu nanesite na kikiriki.
Bijela krema:
100 ml slatkog vrhnja zagrijete samo pazite da ne prokuha, dodajte bijeli čokoladu da se fino istopi i kremu ostavite da se potpuno ohladi. Umutite ostalih 3oo ml slatkog vrhnja, dodajte mu kremu sa čokoladom još mutite i kremu dodajte na predhodni fil.
Glazura od čokolade:
Koristite kalup za tortu br.28
Biskvit:
Umutiti bjelanjke, dodavati po malo šećer i mutiti, zatim dodati mljeveni kikiriki,brašno sa praškom za pecivo. Biskvit peći oko 3o minuta na 180 stepeni.
Na koru prvo stavite pripremljeni karamel.
Karamel:
180 grama šećera otopiti u karamel, dodati na to blago zagrijano slatko vrhnje i masalac. Kad se karamel sjedini nakon par minuta možete ga nanjeti na biskvit.
Preko karamela stavite kikiriki koji ste pripremili tako da ste otopili 9 kašika šećera u karamel, dodate kikiriki, malo propržite, istresete ga na tanjur koji malo polijete vodom. Kad se kikiriki ohladi istucite ga da ostane malo krupniji.
Fil:
Umutite žumanjke i jaje sa šećerom. Malo fil zagrijete i u njega dodate čokoladu. Kad se čokolada otopi i sjedini u kremu ostavite kremu da se ohladi i sastavite je sa umućenim maslacem. Kremu nanesite na kikiriki.
Bijela krema:
100 ml slatkog vrhnja zagrijete samo pazite da ne prokuha, dodajte bijeli čokoladu da se fino istopi i kremu ostavite da se potpuno ohladi. Umutite ostalih 3oo ml slatkog vrhnja, dodajte mu kremu sa čokoladom još mutite i kremu dodajte na predhodni fil.
Glazura od čokolade:
Vrhnje zagrijete, dodate čokoladu i izmutite u finu kremu i prelijete je na bijeli fil.
Prijatno!
0 komentari:
Objavi komentar