Krema:
Priprema:
Lješnjake malo propržiti na laganoj vatri, najbolje u teflon tavi, kako mljevene tako i sjeckane.
Odvojiti bjelanjke, po 5 u zdjelu, a žumanjke u jadnu.
Zatim staviti malo soli u bjelanjak i raditi svijetli biskvit.
Istući, kad je pjena čvrsta staviti 5 žlica šećera te još malo miksati, dodati 100 gr mljevenih lješnjaka i pola krupnih, brašno i lagano ručno sjediniti.
Sipati u pleh od rene obložen papirom, Peći na 180c 25-30 min.
Odvojiti bjelanjke, po 5 u zdjelu, a žumanjke u jadnu.
Zatim staviti malo soli u bjelanjak i raditi svijetli biskvit.
Istući, kad je pjena čvrsta staviti 5 žlica šećera te još malo miksati, dodati 100 gr mljevenih lješnjaka i pola krupnih, brašno i lagano ručno sjediniti.
Sipati u pleh od rene obložen papirom, Peći na 180c 25-30 min.
Na isti način se radi i tamni biskvi samo što u njega na kraju stavimo kakao.
Krema:
Od žumanjaka i šećera napraviti gusto pjenastu kremu.
To možete u zdjeli koja može u mikrovalnu. Zdjelu staviti 30s na 500c, pa provjeriti i promiješati, vrtiti i još tako par puta, pjena je gotova kad se digne do vrha ruba zdjele.
To je lakši način rada kreme na pari.
Kemu hladnu sjediniti sa izrađenim maslacem.
Popoloviti i u jedan dio umiješati otopljenu čokoladu.
Filati kao na slici, premazati šlagom.
Ovaj kolač zahtjeva malo više truda, ali se isplati i uživajte u ovoj poslastici.
To možete u zdjeli koja može u mikrovalnu. Zdjelu staviti 30s na 500c, pa provjeriti i promiješati, vrtiti i još tako par puta, pjena je gotova kad se digne do vrha ruba zdjele.
To je lakši način rada kreme na pari.
Kemu hladnu sjediniti sa izrađenim maslacem.
Popoloviti i u jedan dio umiješati otopljenu čokoladu.
Filati kao na slici, premazati šlagom.
Ovaj kolač zahtjeva malo više truda, ali se isplati i uživajte u ovoj poslastici.
Prijatno!
0 komentari:
Objavi komentar