RSS

Kuhinjske čarolije, novi recepti, recepti koji su zapostavljeni obuhvatiti ćemo u ovoj grupi. Ja kao domaćica znam šta ponekad znači nedostatak ideje i stoga je grupi to cilj: Ponuditi one recepte koje imam u bilježnici i solidarisati se sa ostalim domaćicama, i onima koji istinski uživaju u Magijama kuhanja

Kolač od lješnjaka

Kolač od lješnika Kolač od lješnjaka



















Sastojci za biskvit:
  • 10 bjelanjaka
  • Na vrh noža soli
  • 10 žlica šećera
  • 200 gr mljevenog lješnjaka
  • 100 gr sjeckanog lješnjaka
  • 4 žlice kakaa
  • 6 žlica brašna
Krema:
  • 10 žumanjaka
  • 10 žlica šećera u prahu
  • 1 maslac
  • 100 gr tamne čokolade
  • 200 ml šlaga
Priprema:
Lješnjake malo propržiti na laganoj vatri, najbolje u teflon tavi, kako mljevene tako i sjeckane.
Odvojiti bjelanjke, po 5 u zdjelu, a žumanjke u jadnu.
Zatim staviti malo soli u bjelanjak i raditi svijetli biskvit.
Istući, kad je pjena čvrsta staviti 5 žlica šećera te još malo miksati, dodati 100 gr mljevenih lješnjaka i pola krupnih, brašno i lagano ručno sjediniti.
Sipati u pleh od rene obložen papirom, Peći na 180c 25-30 min.
Na isti način se radi i tamni biskvi samo što u njega na kraju stavimo kakao.
Krema:
Od žumanjaka i šećera napraviti gusto pjenastu kremu.
To možete u zdjeli koja može u mikrovalnu. Zdjelu staviti 30s na 500c, pa provjeriti i promiješati, vrtiti i još tako par puta, pjena je gotova kad se digne do vrha ruba zdjele.
To je lakši način rada kreme na pari.
Kemu hladnu sjediniti sa izrađenim maslacem.
Popoloviti i u jedan dio umiješati otopljenu čokoladu.
Filati kao na slici, premazati šlagom.
Ovaj kolač zahtjeva malo više truda, ali se isplati i uživajte u ovoj poslastici.
Prijatno!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentari:

Objavi komentar