RSS

Kuhinjske čarolije, novi recepti, recepti koji su zapostavljeni obuhvatiti ćemo u ovoj grupi. Ja kao domaćica znam šta ponekad znači nedostatak ideje i stoga je grupi to cilj: Ponuditi one recepte koje imam u bilježnici i solidarisati se sa ostalim domaćicama, i onima koji istinski uživaju u Magijama kuhanja

Lenja pita od jabuka

lenja pita 2 Lenja pita od jabukaSastojci 
Za testo:
  • 300 gr masti
  • 300 gr šećera
  • 2 jaja
  • 600 gr brašna
  • 4 kašike soka od limuna
  • 1 kesica praka za pecivo
Fil:
  • 1 kg jabuka
  • 200 gr + 50 gr šećera
  • 200 gr keksa
  • 1 kašičica cimeta
  • 1 kesica vanile
Priprema:
Umutiti mast, šećer i vanilu, dodati jaja, brašno pomešano sa praškom za pecivo. Masu sjediniti i dodati sok od limuna.Testo izraditi, podeliti na 2 dela. Jedan deo testa ostaviti u zamrzivač da stoji 1 sat
Fil: Jabuke oguliti, iseći na kocke , dodati 200 gr šećera, vanilu i kratko prokuvati skupa dok se šećer ne istopi,(kocke od jabuka omekšaju ne skroz, ostanu kocke) dodati 50 gr karamelisana šećera, 1 kašičicu cimeta i 200 gr drobljena keksa.
Jednu polovinu testa razvaljati u pleh veličine 20×35, prethodno podmazan sa uljem. Preko razvaljane kore stavimo ceo fil, a preko fila deo testa koji je bio u zamrzivaču narendamo. P ečemo na 180 stepeni. Pečenu pitu pospemo sa šećerom u prahu.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentari:

Objavi komentar