RSS

Kuhinjske čarolije, novi recepti, recepti koji su zapostavljeni obuhvatiti ćemo u ovoj grupi. Ja kao domaćica znam šta ponekad znači nedostatak ideje i stoga je grupi to cilj: Ponuditi one recepte koje imam u bilježnici i solidarisati se sa ostalim domaćicama, i onima koji istinski uživaju u Magijama kuhanja

Madjarski langoš

Madjarski langos Madjarski langošSastojci:
  • 3 osrednja krompira
  • 3 kašike mleka
  • 1 kašika ulja
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašika soli
  • biber po ukusu
  • 1 jaje
  • 30 g kvasca
  • 1/2 kg brašna T 500
Priprema:
Krompir oguliti i iseći na kockice. Skuvati ga u posoljenoj vodi i napraviti pire.
U pire dodati mleko, ulje, izmućeno jaje, biber, šećer, so,izmrvljen kvasac i brašno.
Umesiti testo i ostaviti ga da stoji, da nadođe (oko 1/2 h).
Posle toga, testo premesiti i podeliti na 6 jufki. Svaku jufku rastanjiti u obliku kruga i pržiti na vrelom ulju.
Može se služiti uz sledeći preliv: 1 glavica belog luka, sitno izrendana, kojoj se doda soli i malo vode.
Pusti se da malo odstoji. Zatim se pomeša sa jednom kiselom pavlakom.
Prijatno!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentari:

Objavi komentar