RSS

Kuhinjske čarolije, novi recepti, recepti koji su zapostavljeni obuhvatiti ćemo u ovoj grupi. Ja kao domaćica znam šta ponekad znači nedostatak ideje i stoga je grupi to cilj: Ponuditi one recepte koje imam u bilježnici i solidarisati se sa ostalim domaćicama, i onima koji istinski uživaju u Magijama kuhanja

Karamel kolac

Karamel kolac Karamel kolacSastojci:
  • 1 pakovanje zute smjese za koru (yellow cake mix)
  • 1 veca jabuka
  • 2 instant pudinga od vanilije
  • 1 teglica karamele (preliv za sladoled)
  • 500 ml. mlijela
  • 200 ml. vrhnja za slag (heavy whipping cream)
  • 2 kasike secera
  • 1 saka neslanog kikirikija
Priprema:
Pec zagrijat na 350F-180C.
Smjesu za koru pripremit po uputstvu na pakovanju.
Kalup namazite sa malo ulja pa istresite pripremljenu smjesu u kalup.
Jabuku ogulite i isjecite na tanke reznjice.
Poredajte preko pripremljenog tijesta.
Puding i pola teglice karamele pomjesajte sa mlijekom i izmutite.
Pripremljen puding istresite preko jabuka.
Kalup prekrijte folijom i pecite 60 minuta.
Maknite iz peci, maknite foliju i ostavite da se kolac ohladi.
Kad je kolac hladan, izmutite vrhnje za slag sa secerom pa premazite preko kolaca.
Kikiriki krupnije sameljite i pospite po vrhu.
Nasarajte sa malo karamele i ostavite u frizider da se dobro ohladi i stegne do serviranja.
Ja sam prvo odsjekla komad da se proba pa onda na potpuno hladjenje.
Prijatno!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentari:

Objavi komentar