RSS

Kuhinjske čarolije, novi recepti, recepti koji su zapostavljeni obuhvatiti ćemo u ovoj grupi. Ja kao domaćica znam šta ponekad znači nedostatak ideje i stoga je grupi to cilj: Ponuditi one recepte koje imam u bilježnici i solidarisati se sa ostalim domaćicama, i onima koji istinski uživaju u Magijama kuhanja

Cokos

Cokokokos CokosKora:
  • 10 bjelanjaka
  • 10 kasika secera
  • 10 kasika kosovog brasna
  • 5 kasika brasna
  • 1 casa ulja (2 dl)
  • 1/2 soljice vode
  • 1/2 praska za pecivo
Bjelanjke i secer dobro izmiksat pa dodat i ostale sastojke. Peci u velikom plehu moj je 35×40 na 180 do 200 C. Ohladiti i isjec na 3 dijela.
Krema:
  • 10 zumanjaka
  • 750 ml mlijeka
  • 5 kasika gustina
  • 200 g cokolade
  • 250 g putera/margarina
  • 14 kasika secera
Zumanjke i secer dobro izmiksat. Dodati gustin i izmijesati pa dodati u kljucalo mlijeko u koje smo predhodno stavili secer i cokoladu. Skuhati uz stalno mijesanje gustu kremu. Ohladiti, dodati puter/margarin i dobro izmiksati. Slozit tortu kora-krema-kora-krema-kora-krema. Ukrasit po zelji.
Prijatno!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentari:

Objavi komentar