Sastojci za grilijas:
Sastojci za jednu koru:
Fil 1:
Fil 2:
Fil 3:
Priprema:
Istopite 15o grama secera u karamel, dodajte 4oo grama oraha pa malo proprzite u karamelu. Nakon par minuta orahe istresite na veci tanjur koji sta malo polili vodom, ostavite da se ohlade i onda sameljite na masinu. Za ovu tortu potrebno je ispeci tri iste kore: Umutiti 3 bjelanjka sa 3 kasike secera. Kad ste umutili rucno dodajte 13o grama oraha koje ste przili u karamelu i samljeli i 1 kasiku brasna. Masu istresite u kalup za torte ili malu tepsiju u koju ste stavili pek papir. Koru pecite na 19o stepeni oko 2o minuta. Kad ste zavrsili jednu koru na isti nacin napravite jos dvije kore. Sa kora skinite pek papir ako ste ga korostili.
Fil 1: Istopite 15o grama secera u karamel. Tome dodajte 5o grama otopljenog maslaca, izmjesajte da se sjedine karmel i maslac i premazite sve tri kore.
Fil 2: Istopite 15o grama cokolade za kuhanje, mozete dodati 2-3 kasike ulja i kad se cokolada istopi premazite je preko sve tri kore.
Fil 3: 9 zumanjaka umutite sa 9 kasika secera, dodajte 2 kasike brasna i 2 kasike griza, to dodajte u pola litre mlijeka koje ste stavili da kuha i skuhajte kao puding. Ostavite da se potpuno ohladi. Umutite 3oo grama maslaca sa 6 kasika secera u prahu. Kad se zuti fil ohladi sastavite ga sa umucenim maslacem u kremu i filujte tortu. Na kraju sa orasima koji su ostali ukrasite tortu okolo, a na vrh torte mozete staviti cokoladne stapice koje sami mozete napraviti. Otopite malo cokolade i razmazite je preko pek papira. Ostavite je da se potpuno ohladi, ona ce se ponovo stvrdnuti pa ostrim noze, sjecite tanke stapice kojima ukrasite tortu….Ili vec po nekoj
sopstvenoj kreaciji…♥ Prijatno!
0 komentari:
Objavi komentar