Sastojci:
Priprema:
Keks podeliti na tri dela, pa jedan deo poređati na tacnu. Staviti šećer u suvu šerpicu i zagrevati dok se šećer ne istopi i dobije boju karamela, a zatim preliti sa 4 dl mleka. Posebno u 1 dl mleka razmutiti puding, pa ga skuvati u provrelom mleku sa šećerom. Ostaviti puding da se ohladi, pa ga sjediniti sa umućenim margarinom.
U manjoj šerpici zagrejati 1 dl mleka i dodati 3 karamel bombone. Kašičicom prelivati svaki keks ovim mlekom, a kada keks upije mleko, premazati trećinom fila. Odozgo narendati 3 karamel bombone, pa ponoviti postupak još jednom. Staviti poslednju trećinu keksa, premazati trećinom fila i
ostaviti da se kolač prohladi i malo stegne.
Umutiti krem šlag sa mlekom, premazati kolač, ukrasiti i odozgo narendati karamel bombone.
Prijatno!
0 komentari:
Objavi komentar