Sastojci za testo:
Sastojci za kremu:
Za uvaljavanje rolade:
Priprema:
Mleveni keks, kakao prah, šećer u prahu, rum i mleko dobro izmešati (prvo mikserom, a posle rukama), da se dobije kompaktna masa koja se lako može formirati.
Mikserom umutiti maslac ili margarin, te dodati kokosovo brašno i umutiti.
Celofan posuti sa kokosovim brašnom, staviti smesu od keksa i razvući.
Na smesu od keksa ravnomerno naneti kremu od maslaca ili margarina.
Saviti u roladu (ili u 2 rolade, kako Vam je lakse), uviti u celofan i staviti na hladno da se stegne.
Ohlađeno rezati na šnite debljine 1 cm.
Od ove količine namirnica dobila sam 50 kom. kolačića.
Mikserom umutiti maslac ili margarin, te dodati kokosovo brašno i umutiti.
Celofan posuti sa kokosovim brašnom, staviti smesu od keksa i razvući.
Na smesu od keksa ravnomerno naneti kremu od maslaca ili margarina.
Saviti u roladu (ili u 2 rolade, kako Vam je lakse), uviti u celofan i staviti na hladno da se stegne.
Ohlađeno rezati na šnite debljine 1 cm.
Od ove količine namirnica dobila sam 50 kom. kolačića.
Napomene: Moja ručno vođena sveska sa receptima je nepresušni izvor mnogih starih i dobrih recepata.
A ovo je samo jedan od recepata za brzu izradu ukusnih novogodišnjih kolačića. Istina je, da u vreme nastajanja recepta nije bilo mlevenog plazma keksa, nego sam radila sa Petit Beurre keksom koji sam samlela.
A ovo je samo jedan od recepata za brzu izradu ukusnih novogodišnjih kolačića. Istina je, da u vreme nastajanja recepta nije bilo mlevenog plazma keksa, nego sam radila sa Petit Beurre keksom koji sam samlela.
Prijatno!
0 komentari:
Objavi komentar