Priprema pod 1:
1 jaje odvoji, bijeljanjak ostavi u frizider, 125 grama brasna, 30 g secera, putar na tanke snite izrezati, zumanjak i 1 zlicu veliku vode sjediniti i sve zajedno izmijesati.
Pod od torta forme namazati maslacem i pobrasnavi. Tijesto sa daske za tijesto koje ste pobrasnavili, razvaljati u jedan krug te ga staviti u torta formu prosijeka 24-25 cm.
Tijesto par puta probiti sa vilicom i 15 minuta staviti u frizider.
Pod od torta forme namazati maslacem i pobrasnavi. Tijesto sa daske za tijesto koje ste pobrasnavili, razvaljati u jedan krug te ga staviti u torta formu prosijeka 24-25 cm.
Tijesto par puta probiti sa vilicom i 15 minuta staviti u frizider.
Priprema pod 2:
Formu namazati (obruc forme) sa masnocom i pobrasnjaviti.
Polu peceno tijesto posuti sa kokosovim brasnom, sumske jagode poslagati na to tako da dobro pokrije pod forme.
1 zlicu brasna i 1 zlicu skrobnog brasna izmijesati.
2 jaja odvojiti od bijeljanka, onaj bijeljanjak iz frizidera dodaj i izradi bijeljanjak.
Sir dodaj u tu bijeljanjak smijesu. 2 zumanjka, 3 cijela jaja, 300 g. secera, vanili secer i priredjeno brasno (obadve vrste), limunovu naribanu koricu, sok od limuna. Sve zajedno dobro izraditi mikserom i 25 g. secera dodaj jos u tu kremu.
Kompletnu masu istresi u tu formu sa sumskim jagodama. Masu poravnaj da bude glatka .
U ugrijanu pecnicu 175 C 55 minuta peci.
Peceni i ohladjeni kolac odvojiti lagano od ruba forme te ostaviti na podu od forme da se hladi.
Polu peceno tijesto posuti sa kokosovim brasnom, sumske jagode poslagati na to tako da dobro pokrije pod forme.
1 zlicu brasna i 1 zlicu skrobnog brasna izmijesati.
2 jaja odvojiti od bijeljanka, onaj bijeljanjak iz frizidera dodaj i izradi bijeljanjak.
Sir dodaj u tu bijeljanjak smijesu. 2 zumanjka, 3 cijela jaja, 300 g. secera, vanili secer i priredjeno brasno (obadve vrste), limunovu naribanu koricu, sok od limuna. Sve zajedno dobro izraditi mikserom i 25 g. secera dodaj jos u tu kremu.
Kompletnu masu istresi u tu formu sa sumskim jagodama. Masu poravnaj da bude glatka .
U ugrijanu pecnicu 175 C 55 minuta peci.
Peceni i ohladjeni kolac odvojiti lagano od ruba forme te ostaviti na podu od forme da se hladi.
Sa secerom u prahu posipati i sluziti.
Napomene: Kolac je prekrasan i jako ukusan, isplati se trud od 2 ½ sata.
Napomene: Kolac je prekrasan i jako ukusan, isplati se trud od 2 ½ sata.
Prijatno!
0 komentari:
Objavi komentar