Sastojci za koru:
Fil 1:
Fil 2:
Dekoracija:
Način pripreme:
Umutite pjenasto bjelanjke, dodavati postepeno šećer i mutiti još malo. Na kraju pažljivo umešajte brašno i dodajte limunov sok. Smjesu rasporedite preko pek papira kojim ste obložili veliki pleh od rerne. Staviti u prethodno zagrijanu rernu i sušiti na 100°C oko 2 h. Gotovu beze koricu isjeći na 3 trake.
U međuvremenu pripremite prvi fil:
umutite žumanjke sa šećerom, dodajte brašno i gustin, pa sve razmutite sa malo hladnog mlijeka. Preostalo mlijeko zagrijati i kad provri, dodajte žumanjke pa skuhati kremu. U prohlađenu kremu dodati maslac i izmiješati da se maslac spoji sa kremom.
Za drugi fil, umutite šlag pjenu sa mineralnom vodom, pa na kraju umešajte pažljivo kiselu pavlaku.
Tortu filujte na slijedeći način, premažite prvu koru žutim filom, složiti preko sječene
jagode, pa premazati bijelim filom. Staviti drugu koru i sve ponoviti, na kraju staviti i treću koru i premazati samo tanko preostalim filom. Cijelu tortu ukrasiti umućenim šlagom ili slatkom pavlakom.
Prijatno!
0 komentari:
Objavi komentar