RSS

Kuhinjske čarolije, novi recepti, recepti koji su zapostavljeni obuhvatiti ćemo u ovoj grupi. Ja kao domaćica znam šta ponekad znači nedostatak ideje i stoga je grupi to cilj: Ponuditi one recepte koje imam u bilježnici i solidarisati se sa ostalim domaćicama, i onima koji istinski uživaju u Magijama kuhanja

Hrskav hleb s belim lukom

Hrskav hleb s belim lukom
Klikni za uvećanje
i

Sastojci

glavica belog luka
vekna hleba
maslinovo ulje
so i biber po ukusu
100 g putera
kašičica izrendane limunove kore
kašika iseckanog bosiljka
kašika iseckanog peršuna

Priprema

1. Zagrejte rernu na 175 stepeni. Odstranite vrhove glavice belog luka tako da se vidi vrh svakog čena. Luk stavite u aluminijumsku foliju, poprskajte maslinovim uljem i posolite i pobiberite. Umotajte u foliju i pecite u rerni oko 20 minuta. Sačekajte da se ohladi, pa očistite čenove.
2. U posudu stavite omekšali puter, oljuštene pečene čenove belog luka, limunovu koru i začine. Posolite i pobiberite po želji i sve promešajte.
3. Isecite hleb na kriške i nanesite na obe strane mešavinu s lukom i puterom. Kriške umotajte u aluminijumsku foliju i pecite oko 15 minuta.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentari:

Objavi komentar