Klikni za uvećanje
i
Sastojci
glavica belog luka
vekna hleba
maslinovo ulje
so i biber po ukusu
100 g putera
kašičica izrendane limunove kore
kašika iseckanog
bosiljka
kašika iseckanog peršuna
Priprema
1. Zagrejte rernu na 175 stepeni. Odstranite vrhove glavice belog luka tako da se vidi vrh svakog čena. Luk stavite u aluminijumsku foliju, poprskajte maslinovim uljem i posolite i pobiberite. Umotajte u foliju i pecite u rerni oko 20 minuta. Sačekajte da se ohladi, pa očistite čenove.
2. U posudu stavite omekšali puter, oljuštene pečene čenove belog luka, limunovu koru i začine. Posolite i pobiberite po želji i sve promešajte.
3. Isecite
hleb na kriške i nanesite na obe strane mešavinu s lukom i puterom. Kriške umotajte u aluminijumsku foliju i pecite oko 15 minuta.
0 komentari:
Objavi komentar