Fil za kiflice:
Fil za cinnamon rolls:
Preliv za cinnamon rolls:
Priprema:
Od gore navedeni sastojaka zamjesite tijesto.
Istresite na pobrasnjenu povrsinu, podjelite na dva dijela, primjesite tijesto i oblikujte u lopte.
Dvije posude namazite sa malo ulja pa u njih stavite pripremljeno tijesto.
Posude zamotajte u vrecice i pustite da tijesto izraste.
Kad je tijesto izraslo istresite na pobrasnjenu povrsinu ali nemojte ponovo mjesit tijesto.
Rastanjite rukama koliko mozete pa razvite tanje nego za krofne.
Tijesto za kifle razvijate da bude okruglo, a za cinnamon rolls kao oval ili pravougaonik.
Tijesto za kiflice isjecite na trokutove i na svaki trokut (siri dio) stavite fil.
Zamotajte od sireg djela prema uzem i redajte u nauljenu tepsiju.
Prekrite kiflice i pustite da odstoje bar 5 minuta u tepsiji.
Kad su odstajale stavite u hladnu pec pa ukljucite na 350F-180C .
Pecite dok kiflice nedobiju finu bojicu.
Gotove kiflice namazite puterom, malo prohladite pa pospite secerom u prahu.
Dok se kiflice peku pripremite cinnamon rolls.
Tijesto istresite na pobrasnjenu povrsinu, rastanjite rukom pa razvite tanje nego za krofne.
Puter otopite, dodajte mu oba secera i cinnamon (cimet) pa izmutite.
Razvijeno tijesto namazite pripremljenom smjesom pa motajte sa jedne strane do pola pa onda sa druge strane tako da dobijete 2 rolata.
Rasjecite izmedju rolata pa svaki rolat isjecite oko 1-2 prsta sirine.
Redajte u nauljenu tepsiju, prekrite krpom i pustite da odstoje u tepsiji.
Pecite u vec zagrijanoj peci dok rolls nedobiju finu bojicu.
Maknite ih iz peci, ostavite bar 5 minuta na sobnoj temperature da se prohlade.
Izmutite navedene sastojke za preliv pa nasarajte ih po vrhu ili kasikom nanesite smjesu na svaku rolnu.
Istresite na pobrasnjenu povrsinu, podjelite na dva dijela, primjesite tijesto i oblikujte u lopte.
Dvije posude namazite sa malo ulja pa u njih stavite pripremljeno tijesto.
Posude zamotajte u vrecice i pustite da tijesto izraste.
Kad je tijesto izraslo istresite na pobrasnjenu povrsinu ali nemojte ponovo mjesit tijesto.
Rastanjite rukama koliko mozete pa razvite tanje nego za krofne.
Tijesto za kifle razvijate da bude okruglo, a za cinnamon rolls kao oval ili pravougaonik.
Tijesto za kiflice isjecite na trokutove i na svaki trokut (siri dio) stavite fil.
Zamotajte od sireg djela prema uzem i redajte u nauljenu tepsiju.
Prekrite kiflice i pustite da odstoje bar 5 minuta u tepsiji.
Kad su odstajale stavite u hladnu pec pa ukljucite na 350F-180C .
Pecite dok kiflice nedobiju finu bojicu.
Gotove kiflice namazite puterom, malo prohladite pa pospite secerom u prahu.
Dok se kiflice peku pripremite cinnamon rolls.
Tijesto istresite na pobrasnjenu povrsinu, rastanjite rukom pa razvite tanje nego za krofne.
Puter otopite, dodajte mu oba secera i cinnamon (cimet) pa izmutite.
Razvijeno tijesto namazite pripremljenom smjesom pa motajte sa jedne strane do pola pa onda sa druge strane tako da dobijete 2 rolata.
Rasjecite izmedju rolata pa svaki rolat isjecite oko 1-2 prsta sirine.
Redajte u nauljenu tepsiju, prekrite krpom i pustite da odstoje u tepsiji.
Pecite u vec zagrijanoj peci dok rolls nedobiju finu bojicu.
Maknite ih iz peci, ostavite bar 5 minuta na sobnoj temperature da se prohlade.
Izmutite navedene sastojke za preliv pa nasarajte ih po vrhu ili kasikom nanesite smjesu na svaku rolnu.
Prijatno!
0 komentari:
Objavi komentar