Sastojci:
600 gr. lesnika isprziti na suvo i samleti!
Kora:
Kora:
Fil:
Priprema:
Umutiti 12 belanaca sa 12 kasika secera pa dodati 12 zumanaca, 150 gr mlevenih pecenih lesnika i 4 kasike brasna. Koru peci u cetvrtastom podmazanom i brasnom posutom plehu na 180 do 200 C oko 20 minuta. Hladnu koru preseci na pola tako da se dobiju dve.
Fil:
Prvo 12 zumanaca umutiti sa 12 kasika secera i skuvati na pari da budu gusta. Ohladiti skuvana zumanca.
Umutiti 12 belanaca sa 100 gr secera u prahu. U posebnu ciniju umutiti 250 gr putera sa 250 gr secera u prahu pa ohladjenih 12 zumanaca polako sjediniti sa umucenim belancima i dodati 450 gr mlevenih lesnika. Fil dobro umutiti pa premazati kore. Tortu ukrasiti po zelji sa cokoladnom glazurom ili slagom. Tortu ostaviti u frizider ili neko hladnije mesto par sati, najbolje preko noci da ostoji, a sutradan je iseci na parcad i posluziti. Torta je vise nego ukusna, zasitna, jaka i odlicna za zasladiti se.
Umutiti 12 belanaca sa 100 gr secera u prahu. U posebnu ciniju umutiti 250 gr putera sa 250 gr secera u prahu pa ohladjenih 12 zumanaca polako sjediniti sa umucenim belancima i dodati 450 gr mlevenih lesnika. Fil dobro umutiti pa premazati kore. Tortu ukrasiti po zelji sa cokoladnom glazurom ili slagom. Tortu ostaviti u frizider ili neko hladnije mesto par sati, najbolje preko noci da ostoji, a sutradan je iseci na parcad i posluziti. Torta je vise nego ukusna, zasitna, jaka i odlicna za zasladiti se.
Prijatno!
0 komentari:
Objavi komentar