RSS

Kuhinjske čarolije, novi recepti, recepti koji su zapostavljeni obuhvatiti ćemo u ovoj grupi. Ja kao domaćica znam šta ponekad znači nedostatak ideje i stoga je grupi to cilj: Ponuditi one recepte koje imam u bilježnici i solidarisati se sa ostalim domaćicama, i onima koji istinski uživaju u Magijama kuhanja

Lešnik torta po maminom receptu

1451423 596690577032812 1601663591 n1 Lešnik torta po maminom receptuSastojci:
600 gr. lesnika isprziti na suvo i samleti!
Kora: 
  • 12 belanaca
  • 12 kasika secera
  • 12 zumanaca
  • 150 gr mlevenih pecenih lesnika
  •  4 kasike brasna
Fil:
  • 12 zumanaca
  • 12 kasika secera u prahu
  • 12 belanaca
  • 100 gr secera u prahu
  • 250 gr putera
  • 250 gr secera u prahu
  • 450 gr mlevenih lesnika
Priprema:
Umutiti 12 belanaca sa 12 kasika secera pa dodati 12 zumanaca, 150 gr mlevenih pecenih lesnika i 4 kasike brasna. Koru peci u cetvrtastom podmazanom i brasnom posutom plehu na 180 do 200 C oko 20 minuta. Hladnu koru preseci na pola tako da se dobiju dve.
Fil:
Prvo 12 zumanaca umutiti sa 12 kasika secera i skuvati na pari da budu gusta. Ohladiti skuvana zumanca.
Umutiti 12 belanaca sa 100 gr secera u prahu. U posebnu ciniju umutiti 250 gr putera sa 250 gr secera u prahu pa ohladjenih 12 zumanaca polako sjediniti sa umucenim belancima i dodati 450 gr mlevenih lesnika. Fil dobro umutiti pa premazati kore. Tortu ukrasiti po zelji sa cokoladnom glazurom ili slagom. Tortu ostaviti u frizider ili neko hladnije mesto par sati, najbolje preko noci da ostoji, a sutradan je iseci na parcad i posluziti. Torta je vise nego ukusna, zasitna, jaka i odlicna za zasladiti se.
Prijatno!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentari:

Objavi komentar