Sastojci:
Fil:
Način pripreme:
Umutiti bjelanjke, dodavati postepeno šećer i mutiti. Nakon toga dodavati jedan po jedan žumanjak i lagano mutiti. Na kraju kašikom umiješati brašno sa praškom za pecivo. Peći u večem plehu 20 minuta na 180 stepeni.
Kad se biskvit ohladi preko poredati jagode isjećene na ploške.
U vodu staviti šećer, prah za preliv i dobro umutiti da ne ostaju grudvice. Staviti da se kuha,stalno miješajući, kad prokuha skinuti sa toplpte i nakon minute polako sa kašikom nanijeti na jagode. Umutiti još šlag i nanjeti ga na kolač.
Kad se biskvit ohladi preko poredati jagode isjećene na ploške.
U vodu staviti šećer, prah za preliv i dobro umutiti da ne ostaju grudvice. Staviti da se kuha,stalno miješajući, kad prokuha skinuti sa toplpte i nakon minute polako sa kašikom nanijeti na jagode. Umutiti još šlag i nanjeti ga na kolač.
Prijatno!
0 komentari:
Objavi komentar