RSS

Kuhinjske čarolije, novi recepti, recepti koji su zapostavljeni obuhvatiti ćemo u ovoj grupi. Ja kao domaćica znam šta ponekad znači nedostatak ideje i stoga je grupi to cilj: Ponuditi one recepte koje imam u bilježnici i solidarisati se sa ostalim domaćicama, i onima koji istinski uživaju u Magijama kuhanja

Jabuke u pudingu od cimeta

Jabuke u pudingu od cimeta Jabuke u pudingu od cimetaSastojci i priprema:
Ovaj kolac je fantastican, kremast, socan dok sam ga pekla celom kucom i dvoristem se sirio miris cimeta koji ja obozavam. Jos prosle godine sam ga prepisala u svesku, a receptic je od lynde sa Kulinarike….
Biskvit:
  • 4 jaja
  • 200 grama brašna
  • 180 grama rastopljenog margarina
  • 150 grama šećera
  • 2 vanili šećera
  • 2 kasicice praška za pecivo
  • 2 kasike kakaa
  • 3 jabuke
  • 3 kasike soka od limuna
Krema:
  • 2 pudinga od vanile
  • 700 ml mleka
  • 6 kasika šećera
  • 1/2 kasicice cimeta
Priprema:
Jabuke izrežite na kockice pa ih pospite limunovim sokom i kasikom šećera.
Penasto mikserom izmiksajte jaja sa šećerom pa dodajte rastopljeni margarin, brašno i prašak za pecivo.
Podelite na dva dela pa u jedan dodajte kakao i 2-3 kasike mleka.
U podmazanu tepsiju veličine 20×30 cm stavite prvo žuti deo.
Jabuke rasporedite po žutom biskvitu.
Puding koji ste skuvali i u njega dodali cimet, lagano rasporedite po jabukama.
Po pudingu rasporedite crni deo i pecite na 170 stepeni oko 40 min.
KOLAC NEMORATE PRELIVATI COKOLADNOM GLAZUROM A NI SECEROM U PRAHU I OVAKO DELUJE JAKO ZANIMLJIVO.
Prijatno!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentari:

Objavi komentar