Sastojci i priprema:
Ovaj kolac je fantastican, kremast, socan dok sam ga pekla celom kucom i dvoristem se sirio miris cimeta koji ja obozavam. Jos prosle godine sam ga prepisala u svesku, a receptic je
od lynde sa Kulinarike….
Biskvit:
Krema:
Priprema:
Jabuke izrežite na kockice pa ih pospite limunovim sokom i kasikom šećera.
Penasto mikserom izmiksajte jaja sa šećerom pa dodajte rastopljeni margarin, brašno i prašak za pecivo.
Podelite na dva dela pa u jedan dodajte kakao i 2-3 kasike mleka.
U podmazanu tepsiju veličine 20×30 cm stavite prvo žuti deo.
Jabuke rasporedite po žutom biskvitu.
Puding koji ste skuvali i u njega dodali cimet, lagano rasporedite po jabukama.
Po pudingu rasporedite crni deo i pecite na 170 stepeni oko 40 min.
Penasto mikserom izmiksajte jaja sa šećerom pa dodajte rastopljeni margarin, brašno i prašak za pecivo.
Podelite na dva dela pa u jedan dodajte kakao i 2-3 kasike mleka.
U podmazanu tepsiju veličine 20×30 cm stavite prvo žuti deo.
Jabuke rasporedite po žutom biskvitu.
Puding koji ste skuvali i u njega dodali cimet, lagano rasporedite po jabukama.
Po pudingu rasporedite crni deo i pecite na 170 stepeni oko 40 min.
KOLAC NEMORATE PRELIVATI COKOLADNOM GLAZUROM A NI SECEROM U PRAHU I OVAKO DELUJE JAKO ZANIMLJIVO.
Prijatno!
0 komentari:
Objavi komentar