RSS

Kuhinjske čarolije, novi recepti, recepti koji su zapostavljeni obuhvatiti ćemo u ovoj grupi. Ja kao domaćica znam šta ponekad znači nedostatak ideje i stoga je grupi to cilj: Ponuditi one recepte koje imam u bilježnici i solidarisati se sa ostalim domaćicama, i onima koji istinski uživaju u Magijama kuhanja

Poppy pie

Poppy pie Poppy pie




















Sastojci za biskvit:
  • 240 g brašna
  • 150 g šećera
  • 4 jajeta
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 dl ulja
  • 1 dl jogurta
  • 1 vanilin šećer
Sastojci za fil:
  • 150 g maka
  • 3 dl mlijeka
  • 4 kašike šećera
  • 1/2 vrećice pudinga od vanile
  • 2 kašike džema (ja sam koristila od šljiva) malo cimeta
  • 1 jaje
  • 2-3 kašike mljevene plazme
  • 1/2 dl mlijeka
Preliv:
  • 300 g jogurta
  • 3-4 kašike šećera
  • 1/2 vrećice pudinga od vanilije
  • 3 kašike mljevene plazme
Priprema:
Umutite jedno jaje, šećer i ulje. Zatim dodajte drugo jaje, miksajte 30-tak sekundi, pa dodajte treće jaje. Opet miksajte 30-tak sekundi, pa dodajte četvrto jaje. Zatim dodajte i jogurt, pa izmiksajte. Dodajte brašno i prašak za pecivo, pažljivo izmješajte. Podijelite na 2 dijela. U margarinom premazan i brašnom posut pleh sipajte polovinu smjese za biskvit. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 C oko 7 minuta. Sjedinite mak i šećer, prelijte mlijekom i stavite na vatru. Kuhajte na laganoj vatri 3 minute. Puding otopite u malo mlijeka, sipajte u mlijeko sa makom, pa kuhajte miješajući svo vrijeme 2-3 minuta. Maknite sa vatre, dodajte džem, cimet i jaje. Izmiksajte. Dodajte mljeveni keks. Polovinu fila sipajte preko biskvita, premažite. Odmah prelijte drugu polovinu smjese za biskvit. Vratite u pećnicu,pa pecite još 7-8 minuta. Izvadite iz pećnice, premažite drugom polovinom fila sa makom. Preko fila prelijte prelivom (300 g jogurta izmiksajte sa šećerom.Dodajte prah puding i mljeveni keks, promiješajte). Preko preliva pospite malo maka, stavite u pećnicu i pecite još 20-tak minuta na 175 C. Pečen kolač ostavite da se ohladi pa režite na parčad.
Prijatno!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentari:

Objavi komentar