Nikad mu nisam mogla odoliti, ovaj puta pravila sam samo malo drugacije nego ga
inace pravim, on vam moze uspjeti ili ne sredine nema…Naravno predpostavljam da je svakom ko ga radi njegov recept najbolji pa i ja svoj recept osjecem dobrim i tako ga volim i praviti…
Sastojci:
Agda:
Način pripreme:
Na početku odmah napravite agdu da se može ohladiti dok se kadaif peče, nekoliko minuta kuhajte vodu sa šećerom, da li je agda dovoljno gusta osjetit će te kad je uzmete malo u kašiku pa par kapi protrljate između dva prsta, ako osjetite blagu ljepljivost bit će dovoljno za kuhanje agde.
Način pripreme:
Kadaif podijelite na dva dijela, prvi dio stavite u tepsiju ili vatrostalnu posudu več u čemu ga pečete. Fino ga ravnomjerno rasporedite i po njemu pospete tucane orahe. Nakon toga stavite i drugi dio, ponovo fino rasporedite i na kraju maslac režete u tanke šnite i redate po kadaifu. Možda mislite zašto ga sjeći na šnite, pa samo iz razloga kad se bude topio da ravnomjerno prolazi kroz kadaif.
Pecite na 150 stepeni, odnosno prosto sušite 60 minuta.
Pečen kadaif izvadite iz rerne i ostavite ga tako jedno desetak minuta da se malo prohladi. Sad uzmite kutlaču i ravnomjerno na kadaif nanosite agdu. Kad ste utrošili pola agde prestanite sa zaljevanjem pa nakon jedno petnaestak minuta završite sa zaljevanjem.
Još jedino na kraju vam ostaje kad se kadaif fino ohladi da uzivate i da napomenem da je dovoljno sočan i dovoljno suh….!!!!
Pecite na 150 stepeni, odnosno prosto sušite 60 minuta.
Pečen kadaif izvadite iz rerne i ostavite ga tako jedno desetak minuta da se malo prohladi. Sad uzmite kutlaču i ravnomjerno na kadaif nanosite agdu. Kad ste utrošili pola agde prestanite sa zaljevanjem pa nakon jedno petnaestak minuta završite sa zaljevanjem.
Još jedino na kraju vam ostaje kad se kadaif fino ohladi da uzivate i da napomenem da je dovoljno sočan i dovoljno suh….!!!!
Prijatno!
0 komentari:
Objavi komentar