Sastojci za biskvit:
Sastojci za bijeli fil:
Sastojci za cokoladni fil:
Cokoladna glazura:
Priprema:
Bjelanca umutiti sa secerom u cvrst snijeg, a potom dodati izmucena zumanca i smjesu dobro ujednaciti.
Dodati brasno sa praskom, kakao i 3 kasike mljevenih oraha.
Tijesto za biskvit istresti u tepsiju (25×40) oblozenu kuharskim papirom.
Peci u rerni na 180°C oko 20 minuta.
Postupak ponoviti sa jos jednim biskvitom.
Pecene biskvite ohladiti.
Mascarpone izmijesati sa krem sirom.
Slatku pavlaku zagrijati zajedno sa cokoladom i mijesati dok se cokolada ne rastopi, te ostaviti da se dobro ohladi.
Biskvit natopiti cokoladnim mlijekom, potom premazati 1/2 mascarpone sira, a preko sira nanijeti cokoladni fil.
Na cokoladni fil staviti drugi biskvit navlazen cokoladnim mlijekom, te preko njega nanijeti bijeli i cokoladni fil.
Cokoladu otopiti na pari sa margarinom i uljem i nanijeti cokoladnu glazuru.
Dekorisati po zelji.
Ostaviti
kolac 2 do 3 sata u frizider da se fino stegne i ohladi, a potom ga isjeci na kocke i posluziti.
Prijatno!
0 komentari:
Objavi komentar