RSS

Kuhinjske čarolije, novi recepti, recepti koji su zapostavljeni obuhvatiti ćemo u ovoj grupi. Ja kao domaćica znam šta ponekad znači nedostatak ideje i stoga je grupi to cilj: Ponuditi one recepte koje imam u bilježnici i solidarisati se sa ostalim domaćicama, i onima koji istinski uživaju u Magijama kuhanja

Minjonka

Minjonka Minjonka
Sastojci za koru:
  • 3 jaja
  • 3 kasike secera
  • 2 kasike brasna
  • 1 dl ulja
  • 1 prasak za pecivo
  • 1 kasika kakaoa
Fil:
  • 200 gr slaga
  • 3 kisele pavlake
  • 250 gr secera u prahu
  • 300 gr mlevenog keksa
Glazura:
  • 400 gr topljene cokolade
Priprema:
Umutiti belanca sa 3 kasike secera, pa tome dodati zumanca, brasno, prasak za pecivo, kakao i ulje.
Peci takve 3 kore na pek papiru.
Umutiti slag, tome dodati pavlaku i secer u prahu, pa kada to sjedinite dodati mleveni keks, bilo koji, ja sam stavljala plazmu.
Otopiti na malo ulja ili maslaca 400gr cokolade sa malo vode, pa njome preliti tortu da se neobavezno slije.
Zatim nozem iseci ovlas kuda cete seci tortu da se cokolada ne bi lomila kada se ohladi.
Meni se licno nije desavalo, zbog vode i ulja koje dodam u topljenu cokoladu.
Napomene: Koristite neku obicnu kakao tablu ili mlecnu cokoladu, a ne cokoladu za kuvanje, jer ona ima gorak ukus.apome
Prijatno!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentari:

Objavi komentar