Sastojci i priprema:
Paris role da li zbog samog naziva ili ukusa zaslužuju visoko mjesto, malo sam se namućila samo iz razloga što su mi orasi bili krupnije mljeveni pa ih je bilo teško špricati i koristila sam špricu od tulumbi ali drugi puta meljem ih sitnije i sigurno će i role puno ljepše izgledati ali i ovako
su super…
Sastojci:
Krema:
Glazura:
Način pripreme:
Bjelanjke umutiti, dodati im šećer pa sve umutiti u čvrst snijeg i nakon toga dodati orahe i brašno. Špricom za torte na papiru za pečenje koji stavite u pleh išpricati oblike kao kiflice i peći na 120 stepeni 20 minuta.
Krema:
Na
pari umutiti 1 jaje i 2 žumanjka sa šećerom i vanilijom šećer. Dodati kakao prah i na kraju kad krema ohladi sastaviti je sa umućenim maslacem. Sad špricom kremu našpricati preko rolica.
Ostaviti ih u frižider i nakon jedno sat vremena napraviti glazuru tako što čokoladu sa uljem rastopite na pari, čokoladu miješajte da se ohladi o onda fil na rolama umačite u čokoladu.
Ostaviti ih u frižider i nakon jedno sat vremena napraviti glazuru tako što čokoladu sa uljem rastopite na pari, čokoladu miješajte da se ohladi o onda fil na rolama umačite u čokoladu.
Prijatno!
0 komentari:
Objavi komentar