RSS

Kuhinjske čarolije, novi recepti, recepti koji su zapostavljeni obuhvatiti ćemo u ovoj grupi. Ja kao domaćica znam šta ponekad znači nedostatak ideje i stoga je grupi to cilj: Ponuditi one recepte koje imam u bilježnici i solidarisati se sa ostalim domaćicama, i onima koji istinski uživaju u Magijama kuhanja

Paris role

Paris role Paris roleSastojci i priprema:
Paris role da li zbog samog naziva ili ukusa zaslužuju visoko mjesto, malo sam se namućila samo iz razloga što su mi orasi bili krupnije mljeveni pa ih je bilo teško špricati i koristila sam špricu od tulumbi ali drugi puta meljem ih sitnije i sigurno će i role puno ljepše izgledati ali i ovako su super…
Sastojci:
  • 2 bjelanjka
  • 150 grama šećera
  • 80 grama sitno mljevenih oraha
  • 1 kašika brašna
Krema:
  • 2 žumanjka
  • 1 jaje
  • 5 kašika šećera
  • 2 kašike kakao praha
  • 1 vanilija šećer
  • 200 grama maslaca
Glazura:
  • 100 grama čokolade za kuhanje
  • 2-3 kašike ulja
Način pripreme:
Bjelanjke umutiti, dodati im šećer pa sve umutiti u čvrst snijeg i nakon toga dodati orahe i brašno. Špricom za torte na papiru za pečenje koji stavite u pleh išpricati oblike kao kiflice i peći na 120 stepeni 20 minuta.
Krema:
Na pari umutiti 1 jaje i 2 žumanjka sa šećerom i vanilijom šećer. Dodati kakao prah i na kraju kad krema ohladi sastaviti je sa umućenim maslacem. Sad špricom kremu našpricati preko rolica.
Ostaviti ih u frižider i nakon jedno sat vremena napraviti glazuru tako što čokoladu sa uljem rastopite na pari, čokoladu miješajte da se ohladi o onda fil na rolama umačite u čokoladu.
Prijatno!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentari:

Objavi komentar