RSS

Kuhinjske čarolije, novi recepti, recepti koji su zapostavljeni obuhvatiti ćemo u ovoj grupi. Ja kao domaćica znam šta ponekad znači nedostatak ideje i stoga je grupi to cilj: Ponuditi one recepte koje imam u bilježnici i solidarisati se sa ostalim domaćicama, i onima koji istinski uživaju u Magijama kuhanja

Kremko

Kolac kremko KremkoSastojci za biskvit:
  • 80 gr prah secera
  • 100 gr omeksalog putera
  • 85 gr brasna
  • 4 jaja
  • na vrh noza soli
Sastojci za fil:
  • 600 ml slatke pavlake
  • 150 gr mlecne cokolade
  • 50 gr secera u prahu
Za mazanje donje kore 5 kasika euro krema
Za posipanje kolaca 4 kasike cokolade u prahu
Priprema biskvita:
Belanca umutiti u cvrsto sne. U drugoj mix posudi umutiti zumanca sa secerom u prahu. Potom dodati prasak za pecivo, puter, dodati i brasno pa sve fino sjediniti sa mikserom. Zatim sa varjacom lagano umesati sne od belanaca. Kolac peci u cetvrtastoj tepsiji na pek papiru 25 minuta na 200 C. Gotovu koru preseci po sirini, da se dobiju dve iste korice. Donju koricu premazati eurokremom,a gornju koricu iseci na parcad 5 cm.
Priprema kreme:
Cokoladu otopiti na pari i ohladiti. Zatim u posudi umutiti slatku pavlaku sa secerom pa u to dodati rastopljenu, ohladjenu cokoladu. Fil rasporediti na koru koja je premazana eurokremom. Preko kreme naredjati isecene kocke biskvita pa kolac staviti u frizider na hladjenje. Ohladjen kolac posuti cokoladom u prahu pa pre sluzenja kolaca iseci kocke nozem umocenim u vrelu vodu kako bi se kremko lakse sekao.
Prijatno!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentari:

Objavi komentar