RSS

Kuhinjske čarolije, novi recepti, recepti koji su zapostavljeni obuhvatiti ćemo u ovoj grupi. Ja kao domaćica znam šta ponekad znači nedostatak ideje i stoga je grupi to cilj: Ponuditi one recepte koje imam u bilježnici i solidarisati se sa ostalim domaćicama, i onima koji istinski uživaju u Magijama kuhanja

Jedna usput

Jedna usput Jedna usputKora:
  • 3 jaja
  • 5 kasika secera
  • 5 kasika brasna
  • 2 kasike kakaa
  • 1/2 soljice ulja (od 2 dl)
  • 1/2 soljice vode
  • 1/2 praska za pecivo
Jaja i secer dobro izmiksat, dodati ostale sastojke i ispeci ja sam u okrugloj tepsiji br. 24. od 180 do 200 C. Ohladiti i ako zelite da vam je kora socnija pospete je sa par kasika mlakog mlijeka ja jesam.
Svjetlija krema:
  • 1 l mlijeka
  • 4 vrecice pudinga od vanilije
  • 15 kasika secera
  • 250 margarina/putera
  • po zelji naribane cokolade ili oraha
Skuhati puding pa ohladiti. Dodati omeksali margarin/puter, dobro izmiksati i po zelji dodati naribanu cokoladu ili orahe ja sam orahe.
Jos su potrebne 2 vrecice slag kreme od cokolade koje izmiksate po upustvu sa vrecice.
Na ohladjenu koru staviti svijetlu kremu, pa kremu od cokolade.
Ukrasite po zelji. Tortu ostaviti da se dobro okladi u kalupu.
Prijatno!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentari:

Objavi komentar