RSS

Kuhinjske čarolije, novi recepti, recepti koji su zapostavljeni obuhvatiti ćemo u ovoj grupi. Ja kao domaćica znam šta ponekad znači nedostatak ideje i stoga je grupi to cilj: Ponuditi one recepte koje imam u bilježnici i solidarisati se sa ostalim domaćicama, i onima koji istinski uživaju u Magijama kuhanja

Jadro kocke

Jadro kocke Jadro kockeSastojci i priprema:
Jadro kocke sam pravila jos za Uskrs ali nikako receptic da objavim, radjen je po receptu sa stranice TORTE I KOLCI IVANKA. Sutra mi je radni dan na poslu tako da sada smisljam sta cu kada dodjem praviti za nedelju, opet mi treba nesto brzo posto sutra planiram i ajvar da kuvam bice veselo bas.
Kore:
  • 600 gr brašna
  • 200 gr šećera
  • 2 jaja
  • 150 gr margarina
  • 2 dcl. kisele pavlake
  • 1 prašak za pecivo
Umesiti od navedenih sastojaka testo i podeliti u 5 delova.
Rastanjiti i speći 5 bas tankih korica na obrnutoj strani tepsije koju podmazemo sa masti i pospemo brasnom.
Fil:
  • 1,2 l mleka
  • 200 gr šećera
  • 10 kasika gustina
  • 200 gr margarina
  • 100 gr čokolade za kuvanje
Kemu skuvati i u hladno dodati umucen margarin.
Kremu podeliti na dva dela i u jedan deo umešati istopljenu čokoladu.
Slagati: kora-svetla krema-kora-tamna krema-kora-svetla krema-kora-tamna krema-kora-gore posuti secerom u prahu ili cokoladom ako zelite.
Prijatno!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentari:

Objavi komentar