Sastojci i priprema:
Jabuke su bas najzahvalnije voće kad su kolači u pitanju, kako god ih napravite sigurno ćete
dobiti fini kolač pa evo jeo jedan recept u nizu onih koje sam do sada objavila…
Sastojci za tijesto:
Za karamel:
Fil:
Fil žuti:
Način pripreme:
Šećer istopite u karamel i onda ga razlite u keramičku ili vatrostalnu posudu u kojoj ćete peći kolač.
Jabuke ogulite, isjecite na 8 djelova i poredjajte preko karamela.
Umutite jaja sa šećerom, dodajte brašno i to prelite preko jabuka.
Tijesto napravite tako da malo umutite šećer, jaje i maslac i dodajte brašno sa praškom za pecivo. Tijesto razvijete u veličini kalupa i stavite ga na vrh kolača. Izbockajte ga viljuškom.
Pecite na 200 stepeni oko 25 minuta pa smanjite temperaturu na 150 stepeni i još pecite oko 20 minuta.
Kad se kolač ohladi prevrnite ga na tacnu tako da vam jabuke dođu na vrh.
Jabuke ogulite, isjecite na 8 djelova i poredjajte preko karamela.
Umutite jaja sa šećerom, dodajte brašno i to prelite preko jabuka.
Tijesto napravite tako da malo umutite šećer, jaje i maslac i dodajte brašno sa praškom za pecivo. Tijesto razvijete u veličini kalupa i stavite ga na vrh kolača. Izbockajte ga viljuškom.
Pecite na 200 stepeni oko 25 minuta pa smanjite temperaturu na 150 stepeni i još pecite oko 20 minuta.
Kad se kolač ohladi prevrnite ga na tacnu tako da vam jabuke dođu na vrh.
Prijatno!
sa jabukama" />
0 komentari:
Objavi komentar