Sastojci i priprema:
(peći u limu 38×40-oko 40 min na 150°.)
(peći u limu 38×40-oko 40 min na 150°.)
Kora:
Bjelanjke pjenasto umutiti sa prstohvatom soli. Dodati im secer i nastaviti mutiti mikserom. Dodati brasno pomjesano sa pola praska za pecivo, vanilu secer i cokoladu isjeckanu. Promjesati zlicom ne mikserom da bi se šam od bjelanjaka zadrzao. Koru ispeci na 150° u vecem plehu 38×40 prethodno da je oblozen papirom za pecenje. Peci oko 40 minuta do zlatno rumene povrsine kore. Pecenu koru ohladiti, i rasjec na 2 djela.
Krema br. 2:
Skuhat puding, gustin i oba šećera u soku.
Dodat višnje, sjedinit i odmah sasut na pola kore.
Dodat višnje, sjedinit i odmah sasut na pola kore.
Krema br. 1:
Skuhat u mlijeku umućene žumanjke, puding i oba šećera.
Neka se zgusne, dodat čokoladu.
Ohladit i dodat maslac. Sjedinit kremu.
Neka se zgusne, dodat čokoladu.
Ohladit i dodat maslac. Sjedinit kremu.
Glazura:
Redati: pola kore-krema
br.2-drugi dio kore-krema br.1.
Prelit kolač glazurom i dobro ohladit. Isjeci kolac na kocke i posluziti.
Prelit kolač glazurom i dobro ohladit. Isjeci kolac na kocke i posluziti.
Prijatno!
0 komentari:
Objavi komentar