RSS

Kuhinjske čarolije, novi recepti, recepti koji su zapostavljeni obuhvatiti ćemo u ovoj grupi. Ja kao domaćica znam šta ponekad znači nedostatak ideje i stoga je grupi to cilj: Ponuditi one recepte koje imam u bilježnici i solidarisati se sa ostalim domaćicama, i onima koji istinski uživaju u Magijama kuhanja

Trouglasta oblanda

trouglasta oblanda1 Trouglasta oblandaSastojci
  • 1 pakovanje vece oblande
  • 500 ml vode
  • 400 gr secera
  • 300 gr keksa mlevenog
  • 200 gr mlevenih oraha
  • 100 gr cokolade
  • 250 gr margarina
Priprema:
U odgovarajucoj posudi staviti vodu i secer da se spinuju 10 minuta. Zatim dodati margarin. Kad se margarin istopi dodati cokoladu da se lagano topi, i na kraju keks i orahe. Skloniti sa vatre i ostaviti da se prohladi. Za to vreme oblandu iseci na lente (20 lenti). Pemazati filom 6 lenti i odloziti ih sa strane. Postupak ponoviti jos 2 puta, a zatim uzeti ostar noz, lentu staviti na ivicu stola i iseci. Premazati obe strane filom i sastaviti trougao. Postupak ponoviti i sa preostalim lentama. Otopiti 50 gr cokolade sa 2 kasike ulja i poprskati trouglove. Ostaviti ih da se stegnu pa ih onda seci na manje trouglove.
Napomena: Ovaj kolac moze biti posne verzije ukoliko se koristi posna cokolada-kakao tabla, posni Dijavit margarin i posni mleveni keks.
Prijatno!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentari:

Objavi komentar