Sastojci priprema:
Moje male princeze!!!!!
One se moraju voljeti zato i kazem da su ovo moje male princeze, ovaj puta sa karamel kremom…
One se moraju voljeti zato i kazem da su ovo moje male princeze, ovaj puta sa karamel kremom…
Sastojci za tijesto:
Krema:
Način pripreme:
Prvo pripremite karamel za kremu jer se mora potpuno ohladiti. Ušpinovati šećer, dodati mu 200 ml vrhnja za šlag i stalno miješati da se šećer otopi, na kraju karamel procijediti i ostaviti u frižider da se potpuno ohladi.
Vodu ulje i so staviti da prokuha, dodati brašno i snažno miješati da ne ostanu grudvice. Tijesto malo ohladiti da bude onako mlako i dodavati jedno po jedno jaje, ja to obično radim rukom a ne mikserom da se jaja sjedine sa tijestom. Kad je i to gotovo u pleh staviti papir za pečenje i sa dvije kašike za bijelu kafu vaditi okruglice i redati na papir u razmaku. Rernu zagrijati na 200 stepeni, princez krofne peci prvih 10 minuta na 200 stepeni i drugih 20 minuta na 175 stepeni. NE OTVARATI RERNU DOK SE NE ISPEKU!!!!!!!!!!Kad ih izvadite iz rerne pustite da se ohlade, punite ih špricom sa pripremljenom kremom koju ste završili tako što ste 300 ml vrhnja za šlag umutili i tome dodali kremu od karamela i mutili da dobijete jednu finu kremu za punjenje princez krofni. Na kraju ih još samo pospite šećerom u prahu i uživajte u njihovom ukusu.
Vodu ulje i so staviti da prokuha, dodati brašno i snažno miješati da ne ostanu grudvice. Tijesto malo ohladiti da bude onako mlako i dodavati jedno po jedno jaje, ja to obično radim rukom a ne mikserom da se jaja sjedine sa tijestom. Kad je i to gotovo u pleh staviti papir za pečenje i sa dvije kašike za bijelu kafu vaditi okruglice i redati na papir u razmaku. Rernu zagrijati na 200 stepeni, princez krofne peci prvih 10 minuta na 200 stepeni i drugih 20 minuta na 175 stepeni. NE OTVARATI RERNU DOK SE NE ISPEKU!!!!!!!!!!Kad ih izvadite iz rerne pustite da se ohlade, punite ih špricom sa pripremljenom kremom koju ste završili tako što ste 300 ml vrhnja za šlag umutili i tome dodali kremu od karamela i mutili da dobijete jednu finu kremu za punjenje princez krofni. Na kraju ih još samo pospite šećerom u prahu i uživajte u njihovom ukusu.
Prijatno!
0 komentari:
Objavi komentar