- 3 bjelanjaka
- 4 kašike šećera
- 4 kašike mljevenih lješnjaka
- 1 kašika brašna
- 700 ml mli jeka
- 10 kašika šećera
- 2 kesice burbon vanilin šećera
- 9 žumanjaka
- 8 kašika gustina / škrobnog brašna
- 100 gr bijele kuhinjske čokolade
- 150 ml vrhnja za šlag
- 3 kašike šećera u prahu
- 80 gr margarina
- 200 ml mlijeka
- 2 šlag pjene
- 3 kašike šećera u prahu
- 100 gr krupno sjeckanih lješnjaka
- 200 gr bijele čokolade
razdvojiti žumanjke od bjelanjaka
mutiti bjelanjke sa šećerom
dodati brašno i lješnjake potom sve ručno izmješati
posudu namastiti maslacem i posuti brašnom
peći u zagrijanoj pećnici na 180°C 10-15 min.
pripremiti ukupno ovakve 3 indent ične kore / biskvit
Dekoracija:
za dekoraciju torte rastopiti na pari bjelu kuhinjsku čokoladu,
razmazati na back papiru i pustiti da se ohladi
krupno stucati lješnjake
Krema od žumanjaka:
prokuhati oko 0,5 l mlijeka sa šećerom
žumanjke mikserom izmješati sa burbon vanilij šećerom
dodati ostatak mlijeka i gusti, sve dobro izmješati
potom ovu smjesu dodati u dobro zagrijano mlijeko
dodati čokoladu, sve miješati da se zgusne na odmjerenoj temperaturi
ukloniti sa vatre i ohladiti udrugoj posudi
u drugoj posudi mješati vrhnje za šlag sa 3 kašike šećera u prahu
potom ovu smjesu dodati u smjesu
dodati izgnječen margatin
Šlag krema:
izmješati 200 ml mlijeka, 2 šlag pjene, 3 kašike šećera u prahu.
Prijatno!
0 komentari:
Objavi komentar