Priprema
1. Pripremite posudu cca 10×10 cm i namastite je s malo maslaca ili ulja ili stavite u nju papir za pečenje.
2. Pomešajte šećer i kakao i preručite u posudu koja može u mikrotalasnu.
3. Mešavinu prelijte mlekom i na kraju dodajte maslac u komadu.
4. Ništa ne mešajte već stavite da se gre oko 2 minute, dok se maslac potpuno ne otopi.
5. Izvadite posudu iz mikrotalasne,
dodajte ekstrakt vanile i mikserom dobro izmiksajte na najjačoj brzini
dok ne dobijete jednoličnu kremastu masu.
6. U masu ubacite lešnike i sve zajedno izmešajte.
7. Smesu ravnomerno ulijte
u pripremljenu, namašćenu posudu pa stavite u zamrzivač na 10 minuta.
8. Nakon toga, okrenite posudu na ravnu površinu a dobijenu čokoladnu ploču narežite na kockice.
0 komentari:
Objavi komentar