Sastojci za žuto testo:
Za smeđe testo:
Za krem:
Za premaz:
Za glazuru:
Za premazivanje kalupa:
Priprema kreme:
Mleko staviti u šerpu.
Puding u prahu pomešati sa 3 kašike šećera i malo mleka, a ostalo mleko sa ostatkom šećera (od 100 g) stavimo da provri.
U vrelo mleko sipamo umešan puding u prahu i skuvamo (oko 5 minuta).
Posudu sa kuvanim pudingom poklopimo (da se ne uhvati korica) i pustimo da se dobro ohladi. Mikserom umutiti maslac ili margarin sa šećerom u prahu, dodati ohlađen kuvani puding i marmeladu od narandže i mikserom umutiti.
Kalupe za srneća leđa (sa rebrima) premažemo sa margarinom i pospemo prezlima.
Priprema žutog testa:
Prosejati brašno sa praškom za pecivo.
Mikserom umutiti belanca sa malo soli u čvrst sneg.
Mikserom umutiti žumanca sa šećerom dodavajući naizmenično kašiku po kašiku vode i ulja.
Umućenoj masi dodati sneg od belanaca i prosejano brašno pomešano sa pšeničnim grizom i praškom za pecivo, te lagano varjačom izmešati u kompaktnu smesu.
Priprema smeđeg testa:
Prosejati brašno, kakao u prahu i prašak za pecivo.
Mikserom umutiti belanca sa malo soli u čvrst sneg.
Mikserom umutiti žumanca sa šećerom dodavajući naizmenično kašiku po kašiku vode i ulja.
Umućenoj masi dodati sneg od belanaca i prosejano brašno pomešano sa kakao prahom i praškom za pecivo
Umutiti belanca sa malo soli u čvrst sneg.
Žumanca sa šećerom mikserom penasto umutiti, dodavajući naizmenično kašiku po kašiku vode i ulja.
Umućenoj masi dodati sneg od belanaca i prosejano brašno pomešano sa kakaom i praškom za pecivo, te lagano varjačom izmešati u kompaktnu smesu.
U jedan kalup sipajte smesu za žuto testo, a u drugi smesu za smeđe testo.
Zagrejte rernu na 190 stepeni i stavite kalupe sa testom da se peče 20 minuta.
Pečeno testo lagano istresite na tacnu posipanu prezlima, da se ne bi lepilo za tacnu i pustite da se dobro ohladi.
Ohlađeno testo rezati prema rebrima u kriške.
Od svakog testa dobije se 20 kriški.
Podeliti kriške naizmenično 10 smeđih i 10 žutih i ponovo noviti postupak sa ostalih 10 smeđih i 10 žutih kriški.
Prva kriška se ne maže.
Ostale kriške premazati marmeladom od narandže i na svaku krišku staviti 1 kašičicu kreme. Kremu na svim kriškama razmazati po kriški.
Pristupite slaganju prve rude:
Prva na tacnu staviti praznu žutu krišku. Na nju prisloniti smeđu na mazanu krišku i lagano pritisnuti jednu na drugu. Postupak ponavljati dok se ne utroše 10 žutih i 10 smeđih kriški.
Na isti način složite i drugu rudu.
Kada su rude složene svaku izvana premazati kremom.
Staviti u frižider da se krema malo stegne.
Glazura:
Na laganoj vatri otopiti čokoladu, margarin, vodu i šećer dok ne postane glatka masa.
NE SME PROKUVATI.
Glazuru od čokolade prelijemo preko kolača.
Kada se glazura stegne i ohladi kolač režemo u koso na šnite.
Savet:
Ako imate samo jedan kalup za srneća leđa onda prvo pecite žuto testo, kada je pečeno izvadite iz rerne, modlu ohladite, operite i namažite ponovo sa margarinom i pospite prezlima, te se vreme pripreme povećava za još 20 minuta pečenja drugog testa.
Puding u prahu pomešati sa 3 kašike šećera i malo mleka, a ostalo mleko sa ostatkom šećera (od 100 g) stavimo da provri.
U vrelo mleko sipamo umešan puding u prahu i skuvamo (oko 5 minuta).
Posudu sa kuvanim pudingom poklopimo (da se ne uhvati korica) i pustimo da se dobro ohladi. Mikserom umutiti maslac ili margarin sa šećerom u prahu, dodati ohlađen kuvani puding i marmeladu od narandže i mikserom umutiti.
Kalupe za srneća leđa (sa rebrima) premažemo sa margarinom i pospemo prezlima.
Priprema žutog testa:
Prosejati brašno sa praškom za pecivo.
Mikserom umutiti belanca sa malo soli u čvrst sneg.
Mikserom umutiti žumanca sa šećerom dodavajući naizmenično kašiku po kašiku vode i ulja.
Umućenoj masi dodati sneg od belanaca i prosejano brašno pomešano sa pšeničnim grizom i praškom za pecivo, te lagano varjačom izmešati u kompaktnu smesu.
Priprema smeđeg testa:
Prosejati brašno, kakao u prahu i prašak za pecivo.
Mikserom umutiti belanca sa malo soli u čvrst sneg.
Mikserom umutiti žumanca sa šećerom dodavajući naizmenično kašiku po kašiku vode i ulja.
Umućenoj masi dodati sneg od belanaca i prosejano brašno pomešano sa kakao prahom i praškom za pecivo
Umutiti belanca sa malo soli u čvrst sneg.
Žumanca sa šećerom mikserom penasto umutiti, dodavajući naizmenično kašiku po kašiku vode i ulja.
Umućenoj masi dodati sneg od belanaca i prosejano brašno pomešano sa kakaom i praškom za pecivo, te lagano varjačom izmešati u kompaktnu smesu.
U jedan kalup sipajte smesu za žuto testo, a u drugi smesu za smeđe testo.
Zagrejte rernu na 190 stepeni i stavite kalupe sa testom da se peče 20 minuta.
Pečeno testo lagano istresite na tacnu posipanu prezlima, da se ne bi lepilo za tacnu i pustite da se dobro ohladi.
Ohlađeno testo rezati prema rebrima u kriške.
Od svakog testa dobije se 20 kriški.
Podeliti kriške naizmenično 10 smeđih i 10 žutih i ponovo noviti postupak sa ostalih 10 smeđih i 10 žutih kriški.
Prva kriška se ne maže.
Ostale kriške premazati marmeladom od narandže i na svaku krišku staviti 1 kašičicu kreme. Kremu na svim kriškama razmazati po kriški.
Pristupite slaganju prve rude:
Prva na tacnu staviti praznu žutu krišku. Na nju prisloniti smeđu na mazanu krišku i lagano pritisnuti jednu na drugu. Postupak ponavljati dok se ne utroše 10 žutih i 10 smeđih kriški.
Na isti način složite i drugu rudu.
Kada su rude složene svaku izvana premazati kremom.
Staviti u frižider da se krema malo stegne.
Glazura:
Na laganoj vatri otopiti čokoladu, margarin, vodu i šećer dok ne postane glatka masa.
NE SME PROKUVATI.
Glazuru od čokolade prelijemo preko kolača.
Kada se glazura stegne i ohladi kolač režemo u koso na šnite.
Savet:
Ako imate samo jedan kalup za srneća leđa onda prvo pecite žuto testo, kada je pečeno izvadite iz rerne, modlu ohladite, operite i namažite ponovo sa margarinom i pospite prezlima, te se vreme pripreme povećava za još 20 minuta pečenja drugog testa.
Prijatno!
0 komentari:
Objavi komentar