RSS

Kuhinjske čarolije, novi recepti, recepti koji su zapostavljeni obuhvatiti ćemo u ovoj grupi. Ja kao domaćica znam šta ponekad znači nedostatak ideje i stoga je grupi to cilj: Ponuditi one recepte koje imam u bilježnici i solidarisati se sa ostalim domaćicama, i onima koji istinski uživaju u Magijama kuhanja

Gurmanske pivske kobasice servirane sa pivskim pireom i senfom (VIDEO)

Sastojci

800g kobasica (mešavina svinjskog i junećeg mesa)
1kg krompira
slatka mlevena paprika
Staropramen pivo
so i biber
nekoliko vrsta senfa (običan, sa slačicom, dižon senf)

Priprema


1. Oljuštite krompir za pripremu pirea i stavite ga da se kuva. Osim vode dodajte i malo piva. Kada je krompir gotov izgnječite ga i napravite pire. Možete da dodate još malo piva dok ne dobijete glatku smesu.
2. Za to vreme propržite kobasice. To možete učiniti u običnom tiganju, gril tiganju ili na roštilju. Na zagrejanom tiganju dovoljno je pržiti kobasice po 2-3 minuta sa svake strane.
Priprema kobasica: U mešavinu mesa dodajte mlevenu slatku papriku, malo ljute paprike, so i biber, i dodajte Staropramen pivo. Masu dobro izmešajte i punite u domaće prirodno jagnjeće tanko crevo koje ide na jedan dim od nekoliko sati.
3. Na kraju sve lepo servirajte na tanjiru. Stavite pivski pire, dodajte kobasice i pored toga selekciju od nekoliko vrsta senfa (koje ste prethodno pomešali).
Prijatno!


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentari:

Objavi komentar