Sastojci:
Za glazuru:
Priprema:
Pjenasto izraditi maslac sa koricom limuna i šećerom. Postupno dodati jedno po jedno jaje, dobro miješajući između svakog dodavanja. Smjesa mora biti glatka i pjenasta. Ručno umiješati mak i prosijano brašno s praškom za pecivo. Na kraju umiješati i hladno mlijeko. Izliti smjesu u kalup i peći na 180°C 45-55 minuta (provjeriti čačkalicom da li je kolač gotov).
Za glazuru: Dok se kolač peče, pripremiti glazuru. Pomiješati sok sa prosijanim šećerom u prahu i mutiti dok ne dobijete gustu, bijelu smjesu. Po potrebi dodati
još šećera. Premazati kolač čim izađe iz pećnice. Ovaj recept sam pronašla na dobrahrana.jutarnji. hr i jako mi se svidio. Zahvaljujem na zaista finom receptu.
Prijatno!
0 komentari:
Objavi komentar