RSS

Kuhinjske čarolije, novi recepti, recepti koji su zapostavljeni obuhvatiti ćemo u ovoj grupi. Ja kao domaćica znam šta ponekad znači nedostatak ideje i stoga je grupi to cilj: Ponuditi one recepte koje imam u bilježnici i solidarisati se sa ostalim domaćicama, i onima koji istinski uživaju u Magijama kuhanja

Ruske šubare

Sastojci

5 jaja
200 g šećera
180 ml mleka
5 kašika ulja
1,5 kašika kakaoa
150 g brašna
1 prašak za pecivo
Fil:
500 ml mleka
6 kašika brašna
180 g šećera
250 g margarina
Preliv:
6 kašika mleka
100 g čokolade za kuvanje
1 kašika ulja
1 kašika šećera
kokosovo brašno za valjanje kolača

Priprema

1. Razdvojite belanca i žumanca i umutite posebno šam od belanaca. Dodajte im žumanca i 200 grama šećera. umućenim jajaima postepeno dodajte mleko, kakao, brašno, prašak za pecivo i ulje. Sve polako promešati da se sjedini.
2. Smesu sipajte u pouljen pleh za pečenje i peći na 200 stepeni oko pola sata. Čačkalicom proverite da li je pečeno.
3. U pola litra mleka dodati 6 kašika brašna i 180 grama šećera. Ovu smesu kuvati na pari dok se ne zgusne. Skuvan fil ohladiti i dodati mu 250 g umućenog margarina.
4. Ispečenu koru seći modlom na kružiće, pa ih filovati kremom i spajati kao vanilice.
5. Filom premazivati složene kapice, valjati ih u kokos i preliti glazurom, koju ste napravili mešajući na umerenoj vatri 6 kašika mleka, 100 g  čokolade za kuvanje, 1 kašiku ulja i 1 kašiku šećera. 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentari:

Objavi komentar