1. Razdvojite belanca i
žumanca i umutite posebno šam od belanaca. Dodajte im žumanca i 200
grama šećera. umućenim jajaima postepeno dodajte mleko, kakao, brašno,
prašak za pecivo i ulje. Sve polako promešati da se sjedini.
2. Smesu sipajte u pouljen pleh za pečenje i peći na 200 stepeni oko pola sata. Čačkalicom proverite da li je pečeno.
3. U pola litra mleka dodati 6 kašika brašna i 180 grama šećera. Ovu
smesu kuvati na pari dok
se ne zgusne. Skuvan fil ohladiti i dodati mu
250 g umućenog margarina.
4. Ispečenu koru seći modlom na kružiće, pa ih filovati kremom i spajati kao vanilice.
5. Filom premazivati složene kapice, valjati ih u kokos i preliti
glazurom, koju ste napravili mešajući na umerenoj vatri 6 kašika mleka,
100 g čokolade za kuvanje, 1 kašiku ulja i 1 kašiku šećera.
0 komentari:
Objavi komentar