Sastojci za testo:
Fil:
Ukrasiti po želji, malo slatke pavlake, čokoladica od kokosa…
Priprema
kore:
Praviti svaku od 3 kore posebno ,jako su lomljive kada se vade iz kalupa u kome se peku. Obavezno koristite papir za pečenje.
Za jednu koru umutiti sneg od 3 belanca, lagano dodati 100 gr šećera i još mutiti. Dodati 1 ravnu kašiku brašna i 100 gr kokosa. Umutiti, sipati u pripremljen kalup i peći na 200 C. I tako ponoviti i za ostale dve kore.
Za jednu koru umutiti sneg od 3 belanca, lagano dodati 100 gr šećera i još mutiti. Dodati 1 ravnu kašiku brašna i 100 gr kokosa. Umutiti, sipati u pripremljen kalup i peći na 200 C. I tako ponoviti i za ostale dve kore.
Fil:
Kuvati na pari 9 žumanaca sa 200 gr šećera u prahu, dodati 200 gr čokolade. Kada se masa zgusne, prohladiti je i dodati 250 gr umućenog margarina. Pripremljenim filom premazati kore i celu tortu i ukrasiti je po želji.
Napomene: Uživajte u ukusu kokosa i čokolade…
Napomene: Uživajte u ukusu kokosa i čokolade…
Prijatno!
0 komentari:
Objavi komentar