Sastojci:
Iz Kuhinje Jasmine Kustura-Kalem
Za prskanje jufke:
Pola putera za preliv baklave.
50 gr. otopljene cokolade za poprskat baklavu
50 gr. otopljene cokolade za poprskat baklavu
Agda:
Priprema:
Kiselu vodu i ulje stavit na pec da prokuha pa maket sa peci da se prohladi.
Sve navedene sastojke za fil pomijesat.
Uzet jednu jufku i poprskat je mjesavinom ulja i kisele vode.
Stavit pletecu iglu ili nesto drugo 5 cm. od pocetka jufke i preklopit preko igle ili tog neceg.
Preko preklopljenog djela sipat fil pa motat koru ,ali ne previse zatezat.
Vrh igle naslonit na ivicu tepsije i jufku nabirat (guzvat) na igli.
Iglu izvuc i tako pripremljene rolne redat jednu do druge.
Puter istopit (ja sam puteru dodala 1 kasiku ulja) pa cetkom nanijela na svaku rolnu.
Isjeci na komade pa pec na 180 C.
Skuhat agdu pa
gotovu baklavu zalit toplom agdom.
Rastopit cokoladu i poprsak preko baklave.
Ja sam pola poprskala a pola ostavila jer neznam da li ce moji muski volit sa cokoladom odozgo.
0 komentari:
Objavi komentar