Sastojci za koru:
Priprema kore:
Bjelanjke i secer dobro izmiksati i dodavati jedno po jedno zumance.
Potom dodati i sve ostale sastojke.
Rernu zagrijati na 180 C.
Peci u velikoj cetvrtastoj tepsiji na papiru za pecenje.
Kad je kora pecena ja je samo smotam u papir na kome sam je pekla i ostavim da se ohladi, a vi mozete koru smotati i u vlaznu kuhinjsku krpu.
Sastojci za fil:
Priprema fila:
U mlijeko dodati secer i cokoladu pa pustiti da prokuha.
Zatim dodati umucen puding i gustin i kuhati.
Kad je smjesa kuhana ohladiti je i dodati margarin pa sve dobro izmiksati.
Pripremljenom
kremom filovati rolat i ukrasiti po zelji.
Napomena: Ukupno ide 1 l mlijeka da ne bude zabune.
Prijatno!
0 komentari:
Objavi komentar