RSS

Kuhinjske čarolije, novi recepti, recepti koji su zapostavljeni obuhvatiti ćemo u ovoj grupi. Ja kao domaćica znam šta ponekad znači nedostatak ideje i stoga je grupi to cilj: Ponuditi one recepte koje imam u bilježnici i solidarisati se sa ostalim domaćicama, i onima koji istinski uživaju u Magijama kuhanja

Čokoladna kokos rolada

cokoladni kokos rolat3 Čokoladna kokos roladaSastojci za koru:
  • 6 jaja
  • 6 kasika secera
  • 5 kasika kosovog brasna
  • 5 kasika oraha
  • 4 kasike brasna
  • 2 kasike gustina
  • 1 puding od cokolade
  • 1/2 soljice vode
  • 1 soljica ulja
  • 1 prasak za pecivo
Priprema kore:
Bjelanjke i secer dobro izmiksati i dodavati jedno po jedno zumance.
Potom dodati i sve ostale sastojke.
Rernu zagrijati na 180 C.
Peci u velikoj cetvrtastoj tepsiji na papiru za pecenje.
Kad je kora pecena ja je samo smotam u papir na kome sam je pekla i ostavim da se ohladi, a vi mozete koru smotati i u vlaznu kuhinjsku krpu.
Sastojci za fil:
  • 1 l mlijeka
  • 1 puding od cokolade
  • 1 cokolada (100 g)
  • 14 kasika secera
  • 6 kasika gustina
  • 1 margarin (250 g)
Priprema fila:
U mlijeko dodati secer i cokoladu pa pustiti da prokuha.
Zatim dodati umucen puding i gustin i kuhati.
Kad je smjesa kuhana ohladiti je i dodati margarin pa sve dobro izmiksati.
Pripremljenom kremom filovati rolat i ukrasiti po zelji.
Napomena: Ukupno ide 1 l mlijeka da ne bude zabune.
Prijatno!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentari:

Objavi komentar