RSS

Kuhinjske čarolije, novi recepti, recepti koji su zapostavljeni obuhvatiti ćemo u ovoj grupi. Ja kao domaćica znam šta ponekad znači nedostatak ideje i stoga je grupi to cilj: Ponuditi one recepte koje imam u bilježnici i solidarisati se sa ostalim domaćicama, i onima koji istinski uživaju u Magijama kuhanja

Mimoza rolat

Mimoza rolat Mimoza rolatSastojci za koru 1:
  • 4 belanca
  • 4 kašike šećera
  • 150 gr seckanih oraha
  • 2 kašike mlevenih oraha
  • 1 kašika brašna
Sastojci za koru 2:
  • 5 jaja
  • 5 kašika šećera
  • 8 kašika mlevenih oraha
  • 4 kašike brašna
  • 1/2 kesice praška za pecivo
Sastojci za fil:
  • 4 žumanca
  • 10 kašika šećera
  • 3 kašike brašna
  • 1 puding od vanile
  • 1/2 l mleka
  • 250 gr margarina
  • 200 gr šlaga
  • 3 dcl mlijeka
  • 100 gr žele bombona
Priprema:
Sastojke za koru 1 umutiti redom i ispeći u plehu srednjih dimenzija oblozenom pek papirom na temperaturi od 160 do 170 C.
Sastojke za koru 2 umutiti i ispeći kao i prvu samo na temperaturi od 180 C oko 20 minuta. Pečenu koru ohladiti i vodoravno preseći da se dobiju 2 kore.
Napraviti fil:
Umutiti žumanca sa šećerom, dodati brašno i puding od vanile, sve skupa dodati u mlijeko i uvati. Kad se skuha i ohladi dodati prethodno umućen margarin.
Šlag umutiti sa mlijekom. Polovinu šlaga dodati u fil, a drugom polovinom ukrasiti rolat. Rolat filovati ovako: Kora 2, fil, kora 1, fil, kora 2, fil. Kolac dobro ohladiti, iseci na parcad pa posluziti uz neki topao napitak.
Prijatno!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentari:

Objavi komentar