Sastojci za koru 1:
Sastojci za koru 2:
Sastojci za fil:
Priprema:
Sastojke za koru 1 umutiti redom i ispeći u plehu srednjih dimenzija oblozenom pek papirom na temperaturi od 160 do 170 C.
Sastojke za koru 2 umutiti i ispeći kao i prvu samo na temperaturi od 180 C oko 20 minuta. Pečenu koru ohladiti i vodoravno preseći da se dobiju 2 kore.
Sastojke za koru 2 umutiti i ispeći kao i prvu samo na temperaturi od 180 C oko 20 minuta. Pečenu koru ohladiti i vodoravno preseći da se dobiju 2 kore.
Napraviti fil:
Umutiti žumanca sa šećerom, dodati brašno i puding od vanile, sve skupa dodati u mlijeko i
uvati. Kad se skuha i ohladi dodati prethodno umućen margarin.
Šlag umutiti sa mlijekom. Polovinu šlaga dodati u fil, a drugom polovinom ukrasiti rolat. Rolat filovati ovako: Kora 2, fil, kora 1, fil, kora 2, fil. Kolac dobro ohladiti, iseci na parcad pa posluziti uz neki topao napitak.
Prijatno!
Šlag umutiti sa mlijekom. Polovinu šlaga dodati u fil, a drugom polovinom ukrasiti rolat. Rolat filovati ovako: Kora 2, fil, kora 1, fil, kora 2, fil. Kolac dobro ohladiti, iseci na parcad pa posluziti uz neki topao napitak.
Prijatno!
0 komentari:
Objavi komentar