RSS

Kuhinjske čarolije, novi recepti, recepti koji su zapostavljeni obuhvatiti ćemo u ovoj grupi. Ja kao domaćica znam šta ponekad znači nedostatak ideje i stoga je grupi to cilj: Ponuditi one recepte koje imam u bilježnici i solidarisati se sa ostalim domaćicama, i onima koji istinski uživaju u Magijama kuhanja

Focaccia

hleb FocacciaSastojci i priprema:
Moram reči da prvi puta u svojoj kuhinji pravim ovaj hljeb. Kratko bih samo rekla da sam potpuno uživala u ovom hrskavom aromatiziranom hljebu i da uz njega nisam tražila prilog, bilo mi je dovoljno samo da ga još malo premažem sa aromatiziranim maslinovim uljem. Na stranici sa koje sam koristila recept pisalo je da je ovo neka klasična varijanta..Šta reči na kraju nego da ga probate ako već niste…
Sastojci:
  • 500 g mehkog brašna
  • 250 ml mlake vode
  • 1 kesica suhog kvasca
  • 1 kašičica smeđeg šećera
  • 1 ravna kašičica soli
  • 3 kašike maslinovog ulja
Za aromatizovano maslinovo ulje:
  • 2-3 česma bijelog luka
  • 50 ml maslinovog ulja
  • malo suhog ruzmarina
  • malo krupne morske soli
Način pripreme:
U zdjelu staviti sve suhe sastojke,dodati ulje i vodu i zamijesiti tijesto.Ostaviti tijesto da nadolazi.Kad je tijesto nadošlo morate ga premijesiti i na papiru za pečenje koji ste stavili na pleh rastanjiti tijesto na debljinu prsta.Ostavite tijesto da naraste pa ga onda izbockajte prstima,prelite sa pripremljenim maslinovim uljem i pospite krupnom morskom soli.Pecite na 200 stepeni oko 30 minuta,kad je hljeb pečen neka malo odstoji i onda ušivajte u njegovom ukusu.
.
Izvor:Ja u kuhinji…

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentari:

Objavi komentar