Biskvit:
Umutiti jaja i secer, dodati ulje, kakao i brasno u koje ste pomijesali prasak za pecivo. Masu sasuti u tepsiju i peci oko 3o minuta ispod 2oo stepeni. Kad biskvit izvadite iz rerne nakon par minuta zalijte ga sa pola litre malo jace kafe.
Fil:
Priprema fila:
1 casu mlijeka (od 2 dcl) i 1oo grama secera stavite da prokuha. Posebno umutite 4 zumanjka sa 1oo grama secera, dodajte 1 casu (od 2 dcl) mlijeka i 2 kasike brasna. To saspite u mlijeko koje kuha i skuhajte kao puding. Kad se fil ohladi sastavite ga sa umucenim margarinom za kreme (25o grama) i stavite preko ohladjenog biskvita. Umutite 4 bjelanjka, posebno stavite 3oo grama secera sa malo vode (samo da se secer potopi da se stvore kao mjehurici) da prokuha i lagano sipajte u bjelanjke (kao za sampitu), umutite snijeg (morate ga toliko dugo mutiti dok ne podje od mutilica ostajati dubok trag u snijegu i ne osjetite da one teze prolaze kroz snijeg, kao sampitu kad pravite) i stavite ga preko fila. Ohladite pa posluzite ovaj divan, ukusan
kolač.
Prijatno!
0 komentari:
Objavi komentar