RSS

Kuhinjske čarolije, novi recepti, recepti koji su zapostavljeni obuhvatiti ćemo u ovoj grupi. Ja kao domaćica znam šta ponekad znači nedostatak ideje i stoga je grupi to cilj: Ponuditi one recepte koje imam u bilježnici i solidarisati se sa ostalim domaćicama, i onima koji istinski uživaju u Magijama kuhanja

Kolač sa kafom

kolač sa kafom Kolač sa kafomBiskvit:
  • 6 jaja
  • 2oo grama secera
  • 2 fildzana ulja
  • 1 casa od 2 dcl brasna
  • 2 kasike kakaoa
  •  pola praska za pecivo
Umutiti jaja i secer, dodati ulje, kakao i brasno u koje ste pomijesali prasak za pecivo. Masu sasuti u tepsiju i peci oko 3o minuta ispod 2oo stepeni. Kad biskvit izvadite iz rerne nakon par minuta zalijte ga sa pola litre malo jace kafe.
Fil:
  • 1 casa mlijeka (od 2 dcl)
  • 1oo grama secera
  • 4 zumanjka
  • 1oo grama secera
  • 1 casa (od 2 dcl) mlijeka
  • 2 kasike brasna
  • margarin za kreme (25o grama)
  • 4 bjelanjka
  • 3oo grama secera
Priprema fila:
1 casu mlijeka (od 2 dcl) i 1oo grama secera stavite da prokuha. Posebno umutite 4 zumanjka sa 1oo grama secera, dodajte 1 casu (od 2 dcl) mlijeka i 2 kasike brasna. To saspite u mlijeko koje kuha i skuhajte kao puding. Kad se fil ohladi sastavite ga sa umucenim margarinom za kreme (25o grama) i stavite preko ohladjenog biskvita. Umutite 4 bjelanjka, posebno stavite 3oo grama secera sa malo vode (samo da se secer potopi da se stvore kao mjehurici) da prokuha i lagano sipajte u bjelanjke (kao za sampitu), umutite snijeg (morate ga toliko dugo mutiti dok ne podje od mutilica ostajati dubok trag u snijegu i ne osjetite da one teze prolaze kroz snijeg, kao sampitu kad pravite) i stavite ga preko fila. Ohladite pa posluzite ovaj divan, ukusan kolač.
Prijatno!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentari:

Objavi komentar