RSS

Kuhinjske čarolije, novi recepti, recepti koji su zapostavljeni obuhvatiti ćemo u ovoj grupi. Ja kao domaćica znam šta ponekad znači nedostatak ideje i stoga je grupi to cilj: Ponuditi one recepte koje imam u bilježnici i solidarisati se sa ostalim domaćicama, i onima koji istinski uživaju u Magijama kuhanja

Gibanica sa kvascem

gibanica s kvascem Gibanica sa kvascemSastojci za testo:
  • 500 gr brašna
  • 2 dcl mlake vode
  • 1 dcl ulja
  • 2 kašikice soli
  • 1 kesica kvasca
Sastojci za fil:
  • 300 gr sira
  • 3 kašike kisele pavlake
  • 3 jaja
Za premazivanje kora:
  • po potrebi ulje
Priprema:
U mlaku vodu staviti kvasac da malo odstoji, dodati ulje, so i zamesiti testo sa brašnom. Dobro testo izraditi.
Testo podeliti na 24 loptice. Svaku lopticu razvući u krug od 10 gibanisa s kvascemcm. Tri kruga stavljati jedan na drugi prethodno premazani krugovi sa uljem. Treći krug ne premazivati . Tako uraditi sa svim krugovima i dobijemo posle premazivanja 8 krugova. Tih osam premazanih krugova ostavimo da stoje 10 minuta.
Dok krugovi stoje napravimo fil. Izmešamo sir, kiselu pavlaku i jaja.
Uzimamo odstajali krug i oklagijom valjamo testo prečnika 30cm i stavimo u tepsiju istog prečnika. Koru poprsamo sa uljem i premažemo sa tri kašike fila. Opet izvaljamo krug od testa stavimo na fil preko kore fil i tako redom dok ne izvaljamo sve krugove.
Odozgo gibanicu premažemo sa preostalim filom i ostavimo da stoji pola sata, pa pečemo dok ne dobije zlatno žutu boju.
Pečenu i prohladjenu gibanicu sečemo na kocke.
Napomene

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentari:

Objavi komentar