RSS

Kuhinjske čarolije, novi recepti, recepti koji su zapostavljeni obuhvatiti ćemo u ovoj grupi. Ja kao domaćica znam šta ponekad znači nedostatak ideje i stoga je grupi to cilj: Ponuditi one recepte koje imam u bilježnici i solidarisati se sa ostalim domaćicama, i onima koji istinski uživaju u Magijama kuhanja

Karpati s kivijem

Karpati Karpati s kivijem

Sastojci za kore:
  • 2,5 dl vode
  • 12,5 dkg maslaca
  • sol
  • 2 dl brašna
  • 5 jaja
Krema:
  • 1 l mlijeka (ili pola sl.vrhnja pola mlijeka)
  • 2 dl šećera
  • 3 pudinga od vanilije
  • 2 žlice gustina
  • 20 dkg margarina
  • 1/2 l sl.vrhnja
  • voće po želji ( svježe ili iz kompota )
Priprema kora:
Zakuhati vodu s maslacem, dodati sol i brašno, mješati dok se ne počne odvajati od posude.
Skloniti s vatre i dodavati jedno po jedno jaje. Takvu smjesu podjeliti na 2 dijela. Na masnom papiru tanko razmazati i ispeći 2 kore na 200 stupnjeva oko 15 min.
Krema: U kipuće mlijeko usipati mješavinu od pudinga, šećera i vanilije pa mješati dok se ne zgusne. U hladno dodati 20 dkg margarina.
Slaganje: kora-krema-voće-šlag-kora….Gore posipati štaubom (prah secerom) i dobro ohladiti.
Prijatno!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentari:

Objavi komentar