Sastojci i priprema:
Evo jos jedan
kolač sa voćem,brzo se naprvi a brzo i pojede…
Sastojci za biskvit:
Fil:
Način pripreme:
Umutite jaja sa šećerom, dodajte limunov sok i koricu, omekšani maslac, sve sjedinite pa dodajte brašno sa praškom za pecivo i na kraju mlijeko. Kad ste sve dobro umutili saspite u tepsiju ili kalup za tortu omjera 26 cm i stavite u rernu koju ste ugrijali na 2oo stepeni i pecite 15 minuta. Nakon toga izvadite biskvit i preko njega stavite 5oo grama voća (ja sam imala mix jagode, borovnice i kupine), pa preko toga prelijte pripremljeni fil od jaja, šećera, v. šećer, vrhnja i brašna. Kad ste fil prelili preko voća tepsiju vratite u rernu i pecite kolač jos oko
3o minuta na 19o stepeni. Kad je kolač pečen i ohlađen pospite ga šećerom u prahu.
Prijatno!
0 komentari:
Objavi komentar