Sastojci i priprema:
Prvi dan učinit će vam se da je nekako
suh medjutim tek sutra i prekosutra osjetit ćete ukus lijepog suho sočnog kolača….
Sastojci za tijesto:
Fil:
Snijeg:
Posip:
Način pripreme:
Maslac,šećer i žumanjke umutite,dodate koricu limuna i brašno sa praškom za pecivo.Dobijeno
tijesto rastanjite u tepsiji u kojoj ćete peći kolač malo izbockate viljuškom i pečete na 180 stepeni 15 minuta.
Jabuke trebate predhodno oguliti ,izrendati i prodinstati na maslacu sa vanilijom šećer.Na kraju dodate i grožđice i ostavite da se malo fil ohladi.Fil nanesite na biskvit,na fil stavite snijeg od bjelanjaka umućen sa šećerom u prahu,preko snijega pospite orahe i kolač vratite na pečenje još 15-20 minuta.
Jabuke trebate predhodno oguliti ,izrendati i prodinstati na maslacu sa vanilijom šećer.Na kraju dodate i grožđice i ostavite da se malo fil ohladi.Fil nanesite na biskvit,na fil stavite snijeg od bjelanjaka umućen sa šećerom u prahu,preko snijega pospite orahe i kolač vratite na pečenje još 15-20 minuta.
0 komentari:
Objavi komentar