Sastojci za koru:
Krema:
Ukrasavanje:
Priprema:
Izmutite bjelanjke i sok od limuna.
Dodajite jednu po jednu kasiku secera i neprestano mutite.
Kad ste dobili finu gustu kremu, istresite u nauljen kalup.
Pec ukljucite na najnize sto mozete i susite ovu smjesu oko sat vremena.
Pec pogasite, ali nemojte vadit koru iz peci dok se malo ne prohladi.
Za vrijeme dok se kora susi pripremite kremu.
Na pec stavite mlijeko i secer da prokuhaju.
Izmutite zumanjke sa vanilin secerom pa dodajte gustin i malo mlijeka od onih preostalih 100 ml.
Dodajte i brasno i ostatak mlijeka pa sve dobro izmutite.
Kad je mlijeko prokuhalo istresite izmucenu smjesu i kuhajte kao puding.
Maknite sa peci i potpuno ohladite.
Dok se krema hladi omeksajte puter na sobnoj temperaturi i izmutite sa secerom u prahu.
Puter dodajte kremi i sve dobro izmutite.
Dodajte i orahe, izmjesajte i istresite na koru.
Ostavite u frizider da se malo prohladi i stegne krema.
Izmutite
slag sa malo secera i premazite preko kreme.
Pospite rendanom cokoladom, vratite u frizider da se potpuno ohladi pa isjecite na parcad i posluzite.
Prijatno!
0 komentari:
Objavi komentar