Sastojci za kompot:
Sastojci za podlogu:
Nadjev:
Premaz:
Priprema kompota:
Jabuke ogulite, narežite na ploškr 1 cm debele , Zakuhajte vino, šećer, sok limuna i cimet, dodajte jabuke i kuhajte 5-6 min. Jabuke oprezno izvadite na tanjur i ohladite.
Zakuhajte mlijeko,obje vrste šećera, maslac, sol, koricu limuna pa ukuhajte opranu rižu i kockice jabuke te kuhajte 20 min. Stucite jaja i umiješajte u vruću rižu kao i usitnjenu čokoladu i rezane orahe. Sve dobro izmiješaje i ohladite.
Zakuhajte slatko vrhnje i usitnjenu čokoladu pa održite mlakom.Prašak za puding otopite s 2 žlice soka kompota. Stucite 4 jajeta, sol, med, šećer, umiješajte otopljeni puding, čokoladu.i na kraju umiješajte kiselo vrhnje.
Kalup veličine 20×37 cm namastite i pospite brašnom. Razmažite smjesu od riže po kalupu, prelite nadjev od pudinga pa poslažite kuhane jabuke. Kolač pecite 35 min u zagrijanoj pećnici na 180°C.
Zakuhajte
marmeladu i sok kompota pa premažite pečeni rashlađeni kolač. Ohladite ga, a hladan kolač pospite vanilin šećerom i režite na kocke/Kruna.
Prijatno!
0 komentari:
Objavi komentar