RSS

Kuhinjske čarolije, novi recepti, recepti koji su zapostavljeni obuhvatiti ćemo u ovoj grupi. Ja kao domaćica znam šta ponekad znači nedostatak ideje i stoga je grupi to cilj: Ponuditi one recepte koje imam u bilježnici i solidarisati se sa ostalim domaćicama, i onima koji istinski uživaju u Magijama kuhanja

Ljubavno gnezdo torta

Ljubavno gnezdo torta Ljubavno gnezdo torta
Sastojci i priprema:
Zasto mora svaka torta da bude bas cakum-pakum ukrasena,meni se ovakva dekoracija bas svidela, prava prolecna. Jako socna, lagana tortica koju sam pravila po Gaginom receptu sa bloga ,,moje grne,,.Torta je fantasticna za secenje, ovu sliku sam uslikala odmah posle filovanja torte, posto slike u zadnje vreme slikam mobilnim telefonom, morala sam ju odmah uslikati jer ako vece padne od slike nista a i tortica nije bas velika i brzo se smazala. Ostalo je jutros tri parceta tako da sam jutros uslikala bolji presek. Torta sastavom jako podseca na Monte i Kinder tortu. I da obavezno napravite duplu meru, verujte mi pojede se za cas posla, prosto se topi u ustima…
Kora:
  • 3 belanca
  • 3 kašike šećera
  • 1 kašika brašna
  • 2 kašike džema od kajsije
  • 100 g seckanih oraha
Umutiti belanca dobro sa šećerom, a zatim dodati brašno i džem od kajsije. Okrugli pleh za pečenje dimenzija 24cm podmazati uljem, staviti papir za pečenje i dno posuti seckanim orasima. Preko staviti umućenu smesu i peći u rerni zagrejanoj na 150 C nekih 45 min…..
Fil:
  • 3 žumanceta
  • 6 pune kašike oštrog brašna
  • 8 kašike šećera
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 500 ml mleka
  • 125 g maslaca ili margarina
Dekoracija:
  • 100 g šlaga u prahu
  • mleko po potrebi za slag,
  • mozete tortu ukrasiti i sa 200 ml slatke pavlake, ja sam pavlakom ukrasila
Priprema:
Žumanca razmutiti u malo hladnog mleka, dodati brašno i lepo sjediniti. Ostatak mleka sa dodatkom šećera staviti na ringlu da provri, a zatim dodati predhodnu masu i skuvati kašicu. Ostaviti je da se ohladi, pa mikserom sjediniti sa predhodno umućenim maslacem ili margarinom…..Na tacnu za serviranje staviti ohlađenu koru, tako da deo sa orasima bude okrenut na gore. Premazati pripremljenim filom, a zatim i šlagom, umućenim uobičajeno. Tortu ostaviti da odstoji u frižideru pre sečenja.
Prijatno!
Ljubavno gnezdo Ljubavno gnezdo torta

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentari:

Objavi komentar