- 1 pakovanje oblandi
- 500 g šećera
- 5 dl vode
- 100 g čokolade za kuhanje
- 250 g margarina
- 5 kašika gustina
- 1 kašika brašna
- aroma po želji
Šećer staviti da se karamelizuje na laganijoj temperaturi. U 1 dl vode razmutiti gustin i brašno. Kad je cjelokupni šećer dobio boju karamela, onda dodati margarin, čokoladu i ostalih 4 dl vode. Pustiti da to sve zajedno provri i sve se sjedini. Kad budete sigurni da se sav šećer otopio, onda u provrelu masu umiješati razmućeni gustin i brašno i miješati dok se ne zgusne. Skinuti sa šporeta i umiješati neku aromu. Ja obično stavim ruma ili rendane kore narandže kao što sam ovaj put. Kad fil bude skroz hladan promiješati ga i filati oblande.
Prijatno !!!
Napomene: Ja obično dodam još jedan red oblande jer bude fila baš prilično!
0 komentari:
Objavi komentar