RSS

Kuhinjske čarolije, novi recepti, recepti koji su zapostavljeni obuhvatiti ćemo u ovoj grupi. Ja kao domaćica znam šta ponekad znači nedostatak ideje i stoga je grupi to cilj: Ponuditi one recepte koje imam u bilježnici i solidarisati se sa ostalim domaćicama, i onima koji istinski uživaju u Magijama kuhanja

Posna oblanda sa čokoladom

posna oblanda sa cokoladom Posna oblanda sa čokoladom
Sastojci:
  • 1 pakovanje oblandi
  • 500 g šećera
  • 5 dl vode
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 250 g margarina
  • 5 kašika gustina
  • 1 kašika brašna
  • aroma po želji
Priprema:
Šećer staviti da se karamelizuje na laganijoj temperaturi. U 1 dl vode razmutiti gustin i brašno. Kad je cjelokupni šećer dobio boju karamela, onda dodati margarin, čokoladu i ostalih 4 dl vode. Pustiti da to sve zajedno provri i sve se sjedini. Kad budete sigurni da se sav šećer otopio, onda u provrelu masu umiješati razmućeni gustin i brašno i miješati dok se ne zgusne. Skinuti sa šporeta i umiješati neku aromu. Ja obično stavim ruma ili rendane kore narandže kao što sam ovaj put. Kad fil bude skroz hladan promiješati ga i filati oblande.
Prijatno !!!
Napomene: Ja obično dodam još jedan red oblande jer bude fila baš prilično!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentari:

Objavi komentar