- 1 kesa „Zlatni pek“ petit keksa
- 300 g šećera
- 9 dl vode
- 3 pudinga od karamela
- 1 margarin posni Dijavit
- 8 kašika mljevenog lješnika
- kuvana kafa za potapanje keksa
- mljeveni lješnik za posipanje kolača
Staviti 300 g šećera da se karamelizuje, ne na jakoj vatri da ne pocrni. Odvojiti 1 dl vode pa razmutiti 3 pudinga. Kad sav šećer dobije zlatnožutu boju, naliti preostalih 8 dl vode i pustiti da se sav šećer otopi i provri. Kad ste sigurni da se sav šećer otopio zakuvati puding u provreloj masi i promiješati dok se ne zgusne. Skinuti sa šporeta i pustiti da se ohladi. U ohlađeno umutiti 1 margarin i dodati na kraju 8 kašika mljevenog lješnika. Keks natapati u mlaku kuvanu kafu i ređati red keksa, red fila. Gore posuti mljevenim lješnicima.
Napomene: Umjesto lješnika može badem ili orasi, naravno po želji i ukusu. Takođe, ako ne pronađete puding od karamele, može i puding od vanile ili čokolade. Ostaviti par sati da keks omeksa od kafe i fila, a potom kolač iseći na kocke i poslužiti. Jako je ukusan, lak i jednostavan za pripremu.
Prijatno!
keks kolač" class="alignright wp-image-24574" height="430" src="http://tortekolaci.com/wp-content/uploads/2013/04/posni-nepeceni-kolac1.jpg" title="posni nepeceni kolac" width="338" />
0 komentari:
Objavi komentar