RSS

Kuhinjske čarolije, novi recepti, recepti koji su zapostavljeni obuhvatiti ćemo u ovoj grupi. Ja kao domaćica znam šta ponekad znači nedostatak ideje i stoga je grupi to cilj: Ponuditi one recepte koje imam u bilježnici i solidarisati se sa ostalim domaćicama, i onima koji istinski uživaju u Magijama kuhanja

Posni karamel keks kolač

posni keks kolac Posni karamel keks kolačSastojci:

  • 1 kesa „Zlatni pek“ petit keksa
  • 300 g šećera
  • 9 dl vode
  • 3 pudinga od karamela
  • 1 margarin posni Dijavit
  • 8 kašika mljevenog lješnika
  • kuvana kafa za potapanje keksa
  • mljeveni lješnik za posipanje kolača
Priprema:
Staviti 300 g šećera da se karamelizuje, ne na jakoj vatri da ne pocrni. Odvojiti 1 dl vode pa razmutiti 3 pudinga. Kad sav šećer dobije zlatnožutu boju, naliti preostalih 8 dl vode i pustiti da se sav šećer otopi i provri. Kad ste sigurni da se sav šećer otopio zakuvati puding u provreloj masi i promiješati dok se ne zgusne. Skinuti sa šporeta i pustiti da se ohladi. U ohlađeno umutiti 1 margarin i dodati na kraju 8 kašika mljevenog lješnika. Keks natapati u mlaku kuvanu kafu i ređati red keksa, red fila. Gore posuti mljevenim lješnicima.
Napomene: Umjesto lješnika može badem ili orasi, naravno po želji i ukusu. Takođe, ako ne pronađete puding od karamele, može i puding od vanile ili čokolade. Ostaviti par sati da keks omeksa od kafe i fila, a potom kolač iseći na kocke i poslužiti. Jako je ukusan, lak i jednostavan za pripremu.

Prijatno!
posni nepeceni kolac1 Posni karamel <script async src= keks kolač" class="alignright wp-image-24574" height="430" src="http://tortekolaci.com/wp-content/uploads/2013/04/posni-nepeceni-kolac1.jpg" title="posni nepeceni kolac" width="338" />

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentari:

Objavi komentar